Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Лекарите невинни за смъртта на млад пациент
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:55 / 22.11.2011Коментари (0)267
© Blagoevgrad24.bg
Комисията не е установила пропуски в работата на лекарите. Те са действали професионално. Няма лекарска грешка. Това каза за агенция Стандарт Нюз шефът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Огнян Чилев.

В понеделник служители на РЗИ посетиха петричката болница "Рокфелер", за да разследват смъртта на 33-годишния Николай Гуцев. Проверяващите иззеха писмени обяснения от медиците, които са лекували младия мъж, както и цялата документация по случая.

Петричанинът издъхна на 11 ноември в столичната болница "Лозенец", бившата правителствена. Той бе опериран и лекуван преди това в МБАЛ "Рокфелер". Разпоредената вътрешна проверка по заповед на болничния директор д-р Борис Киров също не откри лекарска грешка нито в диагностиката, нито в терапевтичното поведение.

Роднините на починалия мъж обаче твърдят, че Николай е жертва на лекарска грешка. Те внасят жалби до шефа на петричкта болница, до Българския лекарски съюз и до Министерството на здравеопазването. "На 17 октомври Ники счупи 2 пръста на десния си крак на работното си място, удари крака си в желязо. Оперираха го, изписаха го. Но на 6 ноември припадна в дома си и вечерта му поставиха диагноза белодробна емболия", разказа вуйчото на Гуцев Христо Бакалов. Приет е по спешност в реанимация. Близките недоумяват защо след тежката диагноза Николай не е транспортиран веднага за София. Вместо това, пациентът е преместен във вътрешно отделение.

"Държаха го в болницата чак до петък - 11 ноември. Чухме, че по клинична пътека, за да вземат парите от Здравната каса, е трябвало да е там до тогава. В петък го закарахме за коронарография в Сандански. Гърдите му се издуваха, не му стигаше въздух. Санданските лекари веднага решиха, че трябва да го пратят спешно в София. В правителствена болница се съгласиха да го приемат и го закарахме. Но в 15,30 часа докторите ни казаха, че Николай е починал", каза още Христо Бакалов.

"Остави две деца сирачета. Лекарката във вътрешно отделение все повтаряше, че е добре. Николай беше здраво момче, не знаеше що е хапче. Отиде си заради лекарска грешка", убеден е вуйчото на Николай.      


Източник: standartnews.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: