Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Лидер на ГЕРБ заряза за минути чашката и в ролята на мутра вдигна скандал за 1 лев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 08.01.2011Коментари (0)329
© Blagoevgrad24.bg
Съветникът, общински лидер на ГЕРБ, Йордан Андонов вдигна грозен скандал на служител на общинската фирма "Паркинги и гаражи" около 17.00 часа в четвъртък на имения си ден. Причина бе автомобил на близък приятел-съпартиец на Й. Андонов, който паркирал неправилно в "синята зона" на ул. "Петко Д. Петков". Докато Данчо Окото, както го наричат колегите му в местния парламент, се черпел охолно за именния си ден в отсрещния ресторант "Монопола", приятел видял, че паякът идва да вдигне колата, Андонов и компанията му моментално се изстреляха от заведението на улицата и започнаха да крещят срещу служителите на "Паркинги и гаражи", които любезно обясняваха, че е в нарушение на закона и общинската наредба, която лично той е гласувал.

Колата бе паркирана в "синя зона" без талон, а служителите от общинското дружество й поставили скоби. Тъй като допустимото време, в което Андонов и компания е трябвало да преместят автомобила, изтекло изтекло, паякът дошъл да го вдигне. Общинският съветник, лидер на ГЕРБ, нападна с обиди и ругатни служебните лица и с приятеля му отказаха да платят глобата и попречиха на паяка да вдигне колата-нарушител. Виковете бяха на такъв висок тон, десетки хора се насъбраха да гледат сеира, а живеещите наблизо се показаха през прозорците да видят какво става. Андонов със самочувствието на лидер на управляващата партия и общински съветник се държеше изключително арогантно с присъстващите.

През цялото време викаше, че служителите на общинската фирма не могат да вдигнат автомобила, и заплашваше: "Вие не знаете кой съм аз!" Възмутени от държанието му минувачи позвъниха в редакцията на в. "Струма" и коментираха как може Андонов да се държи като мутра. Той е близък на премиера Бойко Борисов, той го покровителства, затова вдига скандал, че "неговата" кола не може да бъде вдигната. В крайна сметка Андонов бе принуден да плати на "Паркинги и гаражи" 30 лв. глоба, 10 лв. от които за сложената скоба и 20 лв. за това, че автомобилът е освободен на място.

Излагацията на Й. Андонов обаче не спря дотам. Той нападна най-младата репортерка на в. "Струма", която бе повикана от читатели да заснеме скандала. Със самочувствието на властта Андонов крещеше към студентката, която няма и 22 години: "Коя си ти, че да ме снимаш"!". Вбесен и изплашен от факта, че ще бъде изобличен как грубо и арогантно се държи на обществено място и спекулира с положението си на общински съветник, той със сила изкопчи фотоапарата от ръцете на репортерката и се върна да си допие в ресторант "Монопола". Съпартийците му, които го придружаваха, го последваха "победоносно". Преди да бъде предаден на прокуратурата за нападение, Андонов, вероятно "отрезнял", върна фотоапарата. Без да има право, той или някой от съпартийците му бе изтрил кадрите, запечатали недопустимото му поведение.

Шофирал ли е Й. Андонов въпросния автомобил, след като е полял именния си ден, остава загадка. Граждани коментираха с възмущение след инцидента, че това не първият му скандал на публично място, често пъти, когато се черпел в нощни заведения, правел зулуми.

Любопитното е, че въпреки разкритата от в. "Струма" преди месеци схема за порочната практика на лидера на ГЕРБ Андонов да събира неправомерни суми за ксероксни копия на учебници по държавна програма, той бе помилван от премиера Б. Борисов, който лично бе запознат с корупционната схема. На 1 септември миналата година вместо него Агенцията по заетостта наказа със забележка шефката на Бюрото по труда в Сандански Лиляна Лалева заради смелостта й да каже, че в курортния град Андонов също събира неправомерно пари за учебници. Ден по-рано в официално писмо до самия Андонов агенцията го предупреди, че "цената на учебниците е част от ваучера и следва да се спазва".

На 12 септември репортер на "Струма" връчи на пиара на премиера Бойко Борисов папка с читателски сигнали и материали, свързани с неправомерното доплащане на ваучерите от страна на обучаващите се в училище "Александър" в програмата "Аз мога", за съмнителните бизнес придобивки на Й. Андонов, необяснимото му материално благосъстояние и използването на партийното му положение за лично облагодетелстване.

От името на читателите ни помолихме премиера за намесата му в посока коригиране поведението на общинския партиен лидер и изразихме надежда да бъдем своевременно уведомени за позицията на ПП ГЕРБ и мерките, които евентуално ще бъдат предприети. Отговор и до ден- днешен обаче няма.

Б.р. Докато броят бе в производство, в редакцията се получи сигнал на читател, доказващ корупционната дейност на лидера на ГЕРБ Андонов. За новите факти ще разкажем в близките броеве на в. "Струма".

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: