Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Масово пенсионират висши ченгета в Пиринско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:13 / 05.07.2010Коментари (0)378
© Blagoevgrad24.bg
Заместник-началникът на Първо и Второ полицейско управление в Благоевград Сашо Ангелов излезе в пенсия, в края на миналата седмица Ангелов е подписал заповедта си за пенсиониране и е напуснал системата на МВР след почти 30 години служба. Ангелов депозира преди около месец рапорт за пенсиониране, след като стана ясно, че новата вълна предвижда изваждане от МВР на служители с над 25 години трудов стаж. Заедно с него от системата излязоха още над 30 дългогодишни служители.

Пенсионирането на ченгетата маскирано като 4% съкращение, по искане на МВР продължава. Предстои смяна на началници на възлови ресори в Областната дирекция на МВР в Пиринско. Преди около две седмици упорито се говореше, че си отива началникът на Икономическа полиция Йордан Латинов, засега обаче около смяната му се мълчи. Някои смятат, че Латинов, който е комисар, има достатъчно позиции в МВР и ръководството на областната дирекция трудно ще изпълни намеренията си за смяната му, още повече че резултатите на отдела, който той ръководи, са добри. За неговото място мълвата спряга гласения за директор, после за заместник-директор, антимафиот Владимир Савеклиев. Името на колегата му Стоичко Калаузки също бе сред номинираните за шеф на Икономическа полиция, когато обаче с него са се провеждали разговори, той категорично отказал.

Името на криминалиста Слави Динев се спряга като бъдещ началник на Полицейски участък - Симитли, на мястото на П. Байраков. Рокадите, които са почти ежедневни, създават масова психоза в редиците на областната дирекция, в момента всички изчакват края на промените, за да започнат да работят.

По повод рокадите и съкращенията директорът на ОД на МВР Йордан Кочев заяви: Съкращенията ми са крайно неприятна работа, но на мен се падна, старая се да изваждам хора от системата, които, след като получат полагащите им се възнаграждения, няма да са съвсем зле в тази криза. Това, което правя, трябва да се направи, тъй като е директива на министерството. Провеждам разговори с всички колеги и се надявам на разбиране от тяхна страна.

Първият пенсиониран висш полицай бе заместник-директорът на ОД на МВР Любен Милев. Той е завел дело и обжалва заповедта си за освобождаване от работа.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: