Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Министър Цветан Цветанов лично представи новия директор на полицията в Пиринско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:50 / 14.09.2011Коментари (0)158
© Blagoevgrad24.bg
44-годишният столичен криминалист Георги Костов от вчера официално е новият директор на ОД на МВР в Благоевград, софиянецът, който до вчера бе заместник-началник на 9-то столично управление на МВР в жк "Люлин", бе доведен лично от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Около 15 часа новият полицейски шеф бе представен на състава на полицейската дирекция, а по-късно даде и първия си брифинг за медиите. За Георги Костов министър Цветанов бе лаконичен и каза, че е добър професионалист и че командироването му в Благоевград е разстроило шефовете му в София. Заповедта на министъра е за срок от 1 година, в която Костов трябва да стабилизира полицейската дирекция в Пиринско, залягайки на следните приоритети - борба срещу наркоразпространението, трафика на дрога и дисциплината в личния състав.

Министърът даде думата на новия директор, който бе скромен, като обясни, че още не познава в детайли обстановката. Започвам спешна реформа в Криминална полиция, ще трябва задължително да се подобри работата по разкриване на криминалните престъпления и начина на събиране на доказателства за тях. Надявам се на добро взаимодействие с местните институции, каза Георги Костов.

Министър Цветанов уточни, че дава 10 дни на директора да прецени ситуацията и да сформира екип, с който ще работи и ръководи трудната полицейска дирекция.

Цветанов не пожела да коментира грешка ли беше назначаването на предишния директор Йордан Кочев, нито даде оценка за работата на местната полицейска дирекция през последната година.

Новият директор е роден в Хасково, но от 24 години живее и работи в София. Минал е през нелекия сектор 01 /убийства/ на Ботьо Ботев и е доказал професионализма си в работата в 9-то управление. Костов е семеен, с две големи дъщери, едната от които е студентка в Благоевград.

Назначението на софийски директор паникьоса за пореден път част от редовите полицаи в Благоевград, които през последните няколко години преживяваха капризите на характерите на различни шефове и се умориха да свикват с нови порядки. На досегашния временен директор Бойко Дункин е възложена задачата да въведе в обстановката Георги Костов. Предполага се, че Дункин ще запази поста си на заместник-директор на ОД на МВР. Очакват се смени в ръководните ешелони по места, но едва ли ще бъдат направени до изборите.

Двамата задържани в мерцедес с регистрационен номер Е 2961 ВХ на булевард "България" в София миналата вечер, за което "Струма" съобщи, са от Петрич, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при посещението си в Благоевград. Те са криминалнопроявени и са носели в автомобила голямо количество хероин, имената им не се съобщават, докато криминалистите от София работят с тях, каза още министър Цветанов.

Източник: struma






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: