Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Министър Нейков направи първа копка за реконструкция на лекоатлетическата писта в Спортния интернат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:45 / 28.05.2011Коментари (0)204
©
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, изпълнителният директор на Български спортен тотализатор Дамян Дамянов, областният координатор на ГЕРБ Благоевград и председател на ОбС Костадин Хаджигаев направиха първа копка на реконструкцията на лекоатлетическата писта в Спортния интернат в Благоевград. Специален гост на събитието беше световната шампионка по лека атлетика Йорданка Благоева.

Реконструкцията на спортното съоръжение се изпълнява по инициатива на Български спортен тотализатор и Министерство на физическото възпитание и спорта  и е част от кампанията за провеждането на 12 специални тиража през 2011 година. 

Благоевград е един от 12-те града в страната, в които ще бъдат изградени или реконструирани спортни обекти за масов спорт. Ремонтът на лекоатлетическата писта ще даде възможност за създаване на условия и възможности за по-добра подготовка на децата-спортисти от Благоевград.

Основната заслуга за инвестицията в Благоевград е на Костадин Хаджигаев и директора на дирекция "Български спортен тотализатор"-Благоевград Светлин Бонев. Двамата лобираха за това, Благоевград да бъде един от областните центрове, за които спортното министерство и БСТ да заделят средства.

Министър Свилен Нейков пожела успех на начинанието с уверението, че пистата ще спомогне за израстването на бъдещите световни и олимпийски шампиони. Добави още, че целта е в цяла България да се възроди процеса, който беше забравен повече от 20 години - тренировъчен и състезателен, спортна база, деца, подрастващи, мъже и жени, които да имат бъдеще на шампиони, защото системата в миналото беше нарушена.

Директорът на БСТ Дамян Дамянов се присъедини към пожеланията на министъра и пожела съвсем скоро всички отново да се съберат за откриването на съоръжението.

Областният координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев приветства високите гости и им благодари за усилията, които полагат, за да възроди Благоевград спортната си слава. Той изрази
©
увереност, че правителството ще подкрепи и реконструкцията на сградата на Спортния интернат, както и възстановяването на осветлението на градския стадион.

Великата българска лекоатлетка Йорданка Благоева заяви, че Благоевград трябва да продължи традициите си в спорта и приветства възстановяването  на спорта в България, който години наред беше рушен. "Надявам се тези млади хора тук и техните треньори да последват пътя на големите спортисти на България, защото Благоевград е известен в целия свят със спортните си успехи", обърна се тя към присъстващите.

След приветствените слова беше направена и първата копка, а министър Нейков майсторски удари бутилката шампанско в багера, за да върви по вода реконструкцията на лекоатлетическата писта, която се очаква да бъде готова през есента.

В края на събитието присъстващите изгледаха атрактивна демонстрация, представена от състезателите на таекуон-до клуб "Фолкън"- Благоевград.

 

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: