Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Намериха опожарен джип "БМВ" използван от 4-ма за грабеж на 4 кг. злато
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:55 / 26.07.2010Коментари (0)201
© Blagoevgrad24.bg
Белият джип БМВ, използван от 4-мата нападатели, ограбили около 4 килограма злато от златарското ателие "Карат" на улица "В. Мечкуевски" в центъра на Благоевград в събота около 10 часа сутринта, бе намерен опожарен в нива край Благоевград. Колата, чиито регистрационни номера се оказаха крадени, бе обявена за издирване веднага след демонстративния и нагъл грабеж посред бял ден. Инцидентът в ателието, собственост на Атанас и Снежана Николови, стана малко след началото на работното им време в събота.

Семейството явно е било обект на наблюдение, тъй като 3-ма от нападателите, въоръжени и маскирани с качулки на главите, нахълтали в момента, в който Атанас Златаря, както всички го наричат, извадил накитите от касата, за да ги разпредели по щандовете. Без да проговорят, двама от маскираните съборили Атанас на земята и започнали да го ритат и бият, единият от тях ударил главата му с дръжката на пистолета, след като Златаря оказал яростна съпротива.

Свидетел на кървавия екшън била съпругата на Николов - Снежана, която уплашена се скрила под щанда и подала с паник бутона сигнал в полицията. За броени минути маскираните изчезнали от ателието, като се качили на бял джип БМВ и запрашили в неизвестна посока. Шофьорът на колата бил с дълга коса като на жена, съобщиха свидетели, но не е изключено да е бил мъж с дамска перука. Нападнатият собственик Атанас излязъл и с пластмасов стол удрял неистово по капака на джипа, крещял за помощ, докато колата се отдалечавала. Всичко се разиграло мигновено, въпреки че наоколо всички офиси и магазини работели.

Свидетели разказаха, че не са видели лица, само бял джип и черни хора вътре, чули писъците, но докато излязат, джипът изчезнал. Свидетел записал номерата, но те не са автентични, казаха полицаи.

Окървавен, Атанас е транспортиран в болницата в Благоевград и е настанен в хирургично отделение. Съпругата му и свидетелите останали на място, за да дават показания пред полицията.

Шокирана от преживяното, Снежана Николова се държеше за главата и повтаряше: Нищо не видях, скрих се, много бях уплашена, подадох сигнал в полицията, тези хора бяха готови да убиват, толкова бяха страшни.

Пред полицията да разкаже какво е чула и видяла застана и собственичката на отсрещното златарско ателие Емилия Тасева. Преди няколко месеца тя също бе обект на нагло нападение посред бял ден. Мъж с черни дрехи я нападна зад щанда и открадна златна гривна. Заради дребното бижу младежът бутна жената в стъклена витрина и буквално изложи живота й на риск. Ето какво каза минути след грабежа Тасева:

Чух викове, реших, че на някого му е станало лошо, докато изляза, те избягаха. Беше много страшно, видях Наско окървавен, и това е. Откакто аз станах жертва на грабеж, вече не продавам бижута, имам само каталози, ако някой иска по заявка, му го доставям. Замислям се и смятам, че обирджиите са организирани, те са имали информация за работното време на колегите, тъй като са влезли в момент, в който отварят. Ако бяха изчакали да наредят накитите по щандовете, щеше да им отнеме много време да ги съберат, а така грабват цялото злато, преди да бъде разпределено, и бягат. Много е страшно.

Събралите се на мястото хора коментираха, че както случаят на Емилия не е разкрит, така и този нагъл грабеж ще остане в забрава. Те се молеха нападнатият Наско да не е пострадал тежко.

Вчера от ОД на МВР - Благоевград отказаха всякакъв коментар за хода на разследването. "Вдигнал съм и двете полицейски управления, криминалистите и работим денонощно по разкриване на тежкото престъпление, но засега няма резултат", каза вчера директорът на ОД на МВР Йордан Кочев.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: