Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Нинова: Премиерът и министър Найденов излъгаха тютюнопроизводителите!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:21 / 01.04.2010Коментари (0)377
©
Днес представители на ГЕРБ отправиха към мен заплахи, че ще ме проверяват за работата ми в "Булгартабак" и в нарочна декларация ме обвиниха в липса на морал. Повод за това стана мое изказване в подкрепа на искания на тютюнопроизводители. Аз твърдя, че авторите на тези действия нямат морал. Те, тяхната политическа сила ГЕРБ, техният министър на земеделието г-н Найденов и техният премиер Бойко Борисов обещаха да изплатят в пълен размер субсидиите на тютюнопроизводителите до края на месец март. Те излъгаха.

Те се подиграват с труда на тези хора. Увеличиха им прага на самоосигуряване от 65 на 240 лв. За пръв път това правителство накара тютюнопроизводителите да заплащат семената по 1200 лв. на килограм. За пръв път това правителство през месец април все още не е казало каква политика ще води в областта на тютюнопроизводството, за да имат яснота хората за поминъка си. Стилът на управление със страх и репресии не бива да отказва хората от справедливите им искания. Заплахите, отправени към мен в сутрешния блок на БНТ, целят да ме ограничат в ангажиментите ми на народен представител. А именно - да защитавам хората, които са ме избрали. Няма да ги изоставя, когато биват лъгани и унижавани.

Впрочем не е случайно времето, избрано от ГЕРБ да ме атакуват. В присъщия си стил, те се опитват да заглушат протестите на земеделските производители, които днес им показват, че политиката, която водят е грешна. На заканите на представители на ГЕРБ, че ще ме проверяват за работата ми в "Булгартабак", защото "аз си знам за какво става дума", ще отговоря: Аз съм проверявана за работата си в Булгартабак повече пъти, отколкото те са виждали тютюнево листо на живо. Проверявана съм и от предишното, и от сегашното правителство. Не се притеснявам от още една проверка, защото наистина знам за какво става дума. Знам какво съм правила и какво- не!

Имала съм позиция в интерес на компанията, на бюджета и на тютюнопроизводителите. Тази позиция съм отстоявала пред всички управляващи, независимо от техния цвят. Не съм крала, не съм присвоила и един лев. И по мое време контрабандата не беше 50%. Ако имат конкретни факти срещу мен, да ги изнесат публично, но да не ме плашат, заради това че говоря истината от името на моите избиратели!

Източник: радио "Благоевград"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: