Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ОбС – Благоевград провежда първата сесия за 2013 г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:30 / 25.01.2013Коментари (0)586
©
Общински съвет - Благоевград ще проведе днес първата си сесия за 2013 г., като в дневния ред са включени 20 точки. Това стана ясно на редовната пресконференция на председателя на ОС - Благоевград Даниела Савеклиева. На предстоящото заседание местните парламентаристи трябва да гласуват изменение в Наредбата за опазване на общинската собственост и опазване на обществения ред в частта й, регламентираща разширението на синята зона. Заради допусната техническа грешка в текстовете, гласувани на предишна сесия на ОбС, ще отпадне уточнението за паркиране в синята зона откъм нечетните номера на няколко улици.

Общинските съветници ще приемат и декларация за гарантиране финансовата сигурност на общинския футболен клуб "Пирин". "Това се налага по искане на Българския футболен съюз", уточни парламентарният шеф.
Според дневния ред на утрешното заседание, общинските съветници трябва да преразгледат 6 свои решения от предходната сесия, върнати със заповед на областния управител Костадин Хаджигаев.

Един от мотивите на областните юристи да искат преразглеждане на тези шест е решения, е свързан с нарушение на разпоредбите на АПК.

По отношение на твърдяното противоречие между изпратените препис-извлечения на тези решения, те са съобразени с всички нормативни изисквания, както и с Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет. Според чл.106, текстът на нормативните актове на ОбС, както и приемането им по надлежния ред се удостоверява с подпис от председателя, лицето водило протокола, непосредствено след текста на акта, препис от оригинала се издава с разрешение на председателя на ОбС и се заверява от служител на звеното по реда на чл. 29а, ал. 2 от ЗМСМА.

"Всички тези изисквания са спазени", категорично заяви Даниела Савеклиева. За работата на областната администрация не се съди по броя на върнатите решения и актове на общинските съвети, а по комуникацията с тях. Комуникацията между областната администрация и общината и Общинския съвет в Благоевград е нулева, каза още Савеклиева.

На пресконференцията стана ясно още, че през тази година ще стартира въвеждането на електронно гласуване в ОбС. Първата стъпка е да се закупят таблети на общинските съветници. От години всички документи, нужни за работата на местните парламентаристи по време на комисии и на сесии, се отпечатват на хартиен носител, което е доста скъпо. Това ще доведе до намаляване на разходите на местния парламент и до по-ефективната работа на съветниците.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: