Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Областта с одобрен проект за безвъзмездна помощ от Международен фонд "Козлодуй"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:43 / 26.07.2012Коментари (0)274
© Blagoevgrad24.bg
Областният управител Костадин Хаджигаев присъства на официалната церемония, на която Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и директорът на дирекция "Ядрена безопасност" на Европейската банка за възстановяване и развитие Винс Новак
подписаха шест споразумения за безвъзмездна финансова помощ по линия на Международен фонд "Козлодуй" на стойност 47 млн. евро. На церемонията присъстваха Министър-председателят Бойко Борисов и Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

След подписването на договора, Министър Добрев връчи писмо на Областния управител Костадин Хаджигаев. С това писмо бива одобрен  за финансиране и изпълнение  Проект  "Мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Областна администрация Благоевград, Дирекция «Инспекция  по труда», РЗОК, КНСБ, КУИППД" на Областна администрация Благоевград. Проектът е част от тази мащабна програма за енергийна ефективност, чрез която ще бъдат финансирани общо 243 обществени сгради в страната.

Церемонията се състоя на 26 юли 2012 г. /днес/ от 9.00 часа в зала "Мусала" на хотел "Хилтън", гр. София. По покана на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян
Добрев на нея присъстваха Областният управител и Главният секретар на Област с административен център Благоевград.

Областна администрация Благоевград участва в процедурата по набиране и оценка на проектни предложения, като кандидатурата й с Проект «Мерки за енергийна ефективност  в административната сграда на Областна администрация Благоевград, Дирекция "Инспекция  по труда", РЗОК, КНСБ, КУИППД"  - финансиран от Международен фонд "Козлодуй"
- Мярка 4 - Високоприоритетна проектна линия за енергийна ефективност за сгради държавна собственост на стойност - 100 674,46 евро.

Целите на проектното предложение на Областна администрация Благоевград са да се намали енергопотреблението на административната сграда чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност, да се подобрят условията и микроклимата на работа на служителите и
потребителите на административни услуги, както  да се намалят вредните емисии, изхвърляни в атмосферата и да се създадат нови работни места в сектор строителство.

Мерките, които ще се реализират с настоящето проектно предложение са свързани с модернизация и реконструкция на
отоплителната система, смяна на горивната база и преминаване на отопление с  природен газ. Поставяне на  вътрешна, топлинна изолация от минерална вата и частична подмяна на остарялата и амортизирана дограма на сградата.

Освен официалното подписване на споразуменията за безвъзмездна помощ от Международен фонд "Козлодуй" ще се проведе и обучение, за да се гарантира успешното изпълнение на проектите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: