Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Общината е в ход да реализира множество проекти
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:33 / 05.07.2012Коментари (0)197
© Blagoevgrad24.bg
Саниране на обществени сгради, ремонт на улици, реставриране на фасади, газификация и облагородяване на паркове са само част от инфраструктурните проекти, по които се работи в Община Благоевград. Всеки от тях е на различен етап, като някои са на финална фаза.

Избрани са изпълнителите по проект за саниране на общински училища, с цел енергийна ефективност, по  Оперативна програма "Регионално развитие" и предстои реализация. Обявена е и поръчката по избор на фирма-изпълнител за реновирането на зала "22 септември", като заложената стойност на ремонтните дейности е 100 000 лева.

Изпълнители са избрани и за ремонта на улица "Радецки" в квартал "Старо Струмско", улица "Прогрес" и улица "Любен Каравелов" в квартал "Струмско", както и улица "Иван Караджов" в село Падеш. Ясни са изпълнителите на ремонта на пътищата между Благоевград и село Покровник, между село Зелен дол и село Българчево, село Падеш и село Лешко.

Тече и тръжната процедура по избиране на изпълнител за изграждане на детски площадки и облагородяване на парка в кв. "Еленово", където ще бъдат изградени спортна площадка, чешма с пергола, а площта ще бъде частично озеленена.

В момента тече обжалване на търга за избор на изпълнител за корекцията на дере в село Еленово, като се очаква след края на процедурата да започнат строително монтажните дейности. Проектът има за цел предотвратяване на наводнения.

Обявена е и процедурата по избор на изпълнител за изграждането на три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище.Те са следствие от спечелен проект на Общината по Програма "Регионално развитие" и са на обща стойност 2 079 445 лева. Тече процедурата за избор на изпълнител и по друг проект на Общината- "Ремонт и оборудване на СБАЛО св. "Мина", който е на стойност 6 305 793 лева.

Едновременно с реализацията на тези начинания се водят и проучвания по отделни проекти, които да залегнат в капиталовата програма на Община Благоевград за 2013 година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Мигрантски натиск към България
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: