Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Общината открива Майските празници на културата на 9 май
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:42 / 05.05.2010Коментари (0)250
© Blagoevgrad24.bg
Тази година Община Благоевград ще открие официално Майските празници на културата на 9 май - Деня на Европа. Тържествата ще започнат в 10.00 часа на площад „Георги Измирлиев", където с поднасяне на цветя на признателност ще отбележим 65 годишнината от победата над Хитлерофашизма и края на Втората световна война, съобщават от пресцентъра на общината. 

Час и половина по-късно в 11,30 часа в парк "Бачиново" е старта на първия в България общински Европейски пикник, чията идея е да дадем възможност на благоевградчани да опознаят страните членки на ЕС, европейските институции и ценности, както и да популяризираме възможностите за отдих и развлечения на открито сред природата.

На специално изградена за празника сцена концерт ще изнесат талантите на Благоевград от ДЮФА „Пиринска китка", Детска вокална формация „Мая", ДФТА "Пиринче", ФГ "Бисери", Студио за поп и джаз пеене „Dream", балет "Дъга" и др. Специален гост на събитието ще бъде носителят на множесто международни награди Тодор Кацаров. Благоевградчани ще имат възможност да чуят на живо песните му, спечелили голямата награда на конкурса „Европа без граници" - Италия, Голямата награда на конкурса „Евротолеранс" - Франция и др.

С информационни щандове, разположени на алеята до езерото в парк Бачиново, в Благоевград ще гостуват посолствата на 10 страни членки на ЕС и Институциите на Европейския съюз, които се отзоваха на поканата на община Благоевград. Жителите на Благоевград ще имат възможност да опознаят културата и традициите на Белгия, Гърция, Естония, Италия, Литва, Полша, Румъния, Словения, Унгария и Франция, както и европейските институции и ценностите, които ни обединяват в голямото европейско семейство. Ще ни гостуват културните аташета на някои от страните - членки на ЕС. Със щанд - изложба на празника ще присъстват и потребителите на заведенията за социални услуги  в община Благоевград, които ще подредят изработени от тях  картички, сувенири и други предмети.

И този път специално място в празничната програма е отредено на децата на Благоевград, които ще рисуват  на тема "Обединена Европа", ще участват в различни спортни игри,  ще се забавляват.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: