Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Общински лидер на ГЕРБ взе имот за 2 лева/ кв. м. в идеален център
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:50 / 15.06.2010Коментари (0)1196
Директорът на училище "Александър" вади за 2 седмици 244 000 евро кеш и купува 2 апартамента в идеален център на Благоевград, съпартийците му озадачени откъде толкова пари у един възпитаник на средното милиционерско училище в Пазарджик. Общинският лидер на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов осребри властта си и дни след избора му начело на най-голямата партийна организация в областния център на Пиринско получи един от най-апетитните държавни имоти - Калъпчиевата къща на ул. "Григор Пърличев" /бивша "Славянска"/, зад сградата на общината.

Андонов е взел някогашния соцмузей, построен до кирпичената родна къщурка на партизанина Н. Калъпчиев, срещу 720 лв. месечен наем, които трябва да внася в областната администрация. Сградата е двуетажна, ремонтирана, с разгъната площ от около 400 кв.м, има разкошен двор и през последните години се ползваше инцидентно от БСП за партийни мероприятия и от шахматните клубове в града за турнири. Наемната цена - по около 2 лв./кв.м, със сигурност е изгодна за благоевградския идеален център, където наемите са до 40 евро за квадрат.

За къщата не е е обявяван търг, защото такъв не е необходим, ако сградата ще се ползва за образователни цели, съобщи източник на "Струма".

Идеята на Андонов била да премести там благоевградския офис на частното чуждоезиково училище "Александър". Според сайта на училището той е негов директор за цяла България. До момента Андонов още не е обявил на досегашния си хазяин Валери Байрактарски, че ще освобождава двата етажа, които държи от години училището "Александър" в Благоевград в сградата до пл. "Македония", под Пробационната служба, която е разположена на последния, III етаж. Андонов плаща на Байрактарски по 1200 лв. месечен наем, но според отлично запознати напоследък бил натрупал няколко неплатени сметки и собственикът на сградата умувал дали да не го изгони.

Й. Андонов е със сигурност от най-заможните благоевградчани и още след последните местни избори съпатрийците му коментираха как вади огромни суми. Тогава в разстояние на 2 седмици Й. Андонов плати кеш 244 000 евро за 2 апартамента в идеален център. Първо купи 5-стаен апартамент в МОЛ-а над банката за 124 000 евро и съобщи, че там ще мести училище "Александър", но още не го е направил. Броени дни по-късно извади нови 120 000 евро и купи от бизнесмена Борислав Тимчев етаж в кооперацията до пощата, над механата "При Градевеца". Тогава информацията, която получиха съпатрийците му, бе, че взел жилището за дъщеря си. Явно обаче по-късно паралията е сменил решението си, защото апартаментът с площ около 120 кв.м е обявен за продан и към него проявява интерес служител от НАП - Благоевград.

Миналата година Андонов влезе и в кръчмарския бизнес, като взе кафене "SPORT 1" до сградата на Спортния тотализатор. Предишните му наематели Мирослав Миланов и Стоян Керин му продадоха бизнеса си за 70 000 лв. и задължението да плаща договорения наем до 2014 г. В момента в това кафене привечер се събират активистите на ГЕРБ и се ползва като втора централа на градската структура. В "SPORT 1" се попълваха и молбите на благоевградчани за участие в стартираните по национална програма безплатни езикови курсове. Подизпълнител на програмата стана училище "Александър", което има 20 офиса в страната и всички се управляват от гербаджия -1 на Благоевград Йордан Андонов. Информацията е, че проектът е на стойност 1,4 млн. лв. и ще бъдат усвоени от Андонов. Странно е при това положение защо той не плаща на наетите преподаватели по чужди езици. Преди няколко седмици една от учителките - Анета Панайотова, която е дъщеря на кмета на с. Селище Благой Панайотов и бе наета от Андонов с обещание за трудов договор и прилична заплата, се оплака пред "Струма", че за 2 месеца е получила само един аванс и затова напуска училището. От солидарност с нея напусна и групата й, която учеше безплатно английски. Разбрал, че девойката се е разприказвала, собственикът на "Александър" побърза да й плати заплатите, но пропусна да й подпише договора за изминалите 2 месеца. След Панайотова по същата причина напуснали и други преподаватели. Така работата им по тези курсове нито ще се зачете за трудов стаж, нито за това време Андонов им е платил осигуровките.

Всъщност това не е единственият случай, в който Йордан Андонов потъпква закона. Миналата година в нощта преди изборите за Европарламент, които се проведоха на 7 юни, Андонов се готвел с приятели за вота в благоевградска дискотека. Явно градусът на партийните дебати е бил доста вдигнат, защото се наложило на място да пристигне полицейска патрулка. Вбесен от нахалството на полицая да му прави забележка, в 2.00 след полунощ Андонов набрал телефона на шефа на РПУ - Благоевград Бойко Дункин и с крясъци го уведомил, че щом вземе властта, веднага ще го уволни, да се прости с пагоните си и т.н. Дункин, от своя страна, запазил хладнокръвие и информирал областния председател на ГЕРБ Костадин Хаджигаев за неадекватното поведение на Йордан Андонов. Наложило се Хаджигаев да се извинява на полицейския шеф за поведението на съпартиеца си и да го моли да не пуска информацията в полицейския бюлетин.

Предишните псувни от страна на Андонов по адрес на полицай пък му коствали шофьорската книжка. Този път Андонов се нахвърлил на униформен в района на гр. Берковица, откъдето е съпругата му. Полицаят спрял волвото му за проверка и с това си навлякъл гнева на политика. Членове на ГЕРБ - Благоевград съобщиха, че след този инцидент Андонов се оплакал, че останал без книжка, но нямат спомен да са го виждали някога да се качва на такси.

Всъщност неприязънта на Йордан Андонов към полицаите е доста странна, като се има предвид, че самият той е възпитаник на средното милиционерско училище в Пазарджик и дори известно време е работил като ченге в Благоевград. От полицията съобщиха, че не е напуснал по свое желание, но отказаха подробности.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: