Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Общински съветници в Благоевград: БСП замазват злоупотребите в "Спортни имоти"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:23 / 25.11.2010Коментари (1)1081
© Blagoevgrad24.bg
ДЕКЛАРАЦИЯ

От групите общински съветници на ГЕРБ, ЗС "Ал.Стамболийски", ГСБ, Лазар Причкапов, в ОбС - Благоевград

 

За пореден път общински съветници от БСП се опитаха да манипулират общественото мнение, използвайки принципа "Най-добрата защита е нападението". В опитите си да замажат злоупотребите в оглавяваното от Кирил Ваклинов общинско звено "Спортни имоти", прехвърлят проблема от болната глава на здравата, надявайки се да заблудят благоевградчани и спортната общественост.

Уважаеми господа съветници от БСП,

Разбираме партийното ви послушание, но когато става дума за нашите деца, нищо и никой не ви дава право да ги експлоатирате и използвате за политическите си игри. Времето на ултиматумите, каквито ни поставяте, отдавна отмина. Ако спортните зали и стадиона в Благоевград останат затворени, това ще бъде по вина на управителното тяло на "Спортни имоти". Кирил Ваклинов получи гласуваните от Общински съвет 123 000 за 2010-та година, но поради недалновидност и опити за тънки сметки, не успя да се справи със задълженията си да управлява съвестно повереното му дружество. Факт е, че общинската фирма не можа да представи навреме точна информация за извършените ремонти и документите, удостоверяващи разходите.

Факт е, че в предоставената информация съществуват фактури за извършени услуги от фирма "Инсекта Благоевград" ООД, в която Кирил Ваклинов е съдружник с 50% от капитала на дружеството. Това означава, че като управител на бюджетното звено, той плаща от парите на данъкоплатците на самия себе си, тоест източва общинското дружество, договаряйки се със собствената си фирма!!!

Подобен конфликт на интереси е недопустим и толерирането му от съветниците на БСП ги прави съучастници, и то не за първи път. Като председател на ФК "Пирин" и едновременно с това ръководител на "Спортни имоти", г-н Ваклинов отново влезе в конфликт на интереси, като отказа да събере дължимите от футболния отбор десетки хиляди левове задължения, защото се явява в качеството и на кредитор, и на длъжник!

Най-тревожен е факта, че кметската администрация позволява това да се случва - нулевият контрол води до пагубни резултати! Вие, господа общински съветници от БСП, умишлено тласкате останалите си колеги към съучастие в далаверите, искайки да бъдат гласувани допълнителни 80 000 лв.на "Спортни имоти".

Крайно време е да спре експлоатирането и на темата с новия водопровод на стадиона, защото той е незаконен! И не друг, а вие чрез упражняване на натиск решавате междуличностни отношения, правейки и невъзможното да вкарате болшинството общински съветници в незаконна схема. Припомняме ви една истина - точно ние гласувахме отпускане на средствата за стадиона, не сте го изградили вие, затова спрете да яхате вълната.

Приемете и един съвет - помнете кога какво говорите. Преди няколко месеца Владимир Елезов беше този, според който за 2 дни неполиване, тревата на терена щяла да изсъхне - сега твърди обратното: че може да издържа на суша и всякакви природни катаклизми. Един общински съветник би трябвало да помни и уважава думите си и да не влиза в смешни противоречия сам със себе си.

Много от нас, авторите на тази декларация, са закърмени със спорта, за разлика от вас. И постоянно доказваме, че милеем за децата на Благоевград, използвайки спорта като начин за превенция срещу дебнещите ги пороци. Дори вие не може да отречете полезността на турнирите, които се стараем да организираме с всички сили и средства. Затова ви призоваваме - спрете да трупате политически дивиденти на гърба на децата. Впрегнете енергията си не да защитавате корупционни схеми и незаконни дела, а да се грижите за подрастващите и за правилното изразходване на парите на данъкоплатците на общината.

Благоевградчани, децата, спортната общественост не са марионетки, на които може да накланяте главите в каквато посока пожелаете. Започнете предизборната си кампания догодина - сега е много рано.  Междувременно се занимавайте с това, за което са ви избрали, а не с овехтели безпочвени обвинения, на които никой вече не вярва!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
аман от игричките на тези комунисти...крайно време е да си ходят .... взеха всичко на нас и на нашите деца....само знаят да крадат без да мислят за нищо друго...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: