Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Общинският детски съвет взе първия си урок по управление
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:54 / 16.01.2014Коментари (0)296
©
Сериозен интерес и много въпроси поставиха началото на първото обучение на Общински детски съвет - Благоевград, което се проведе днес. Съветниците от 6 до 11 клас, от благоевградските училища бяха запознати с дейността на общината и Общинския съвет, както и с техните структури, ръководители, звена и работа. Лектори по темата бяха директорът на Дирекция "Устойчиво развитие и евроинтеграция" Костадин Георгиев и директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" Христина Шопова.

Специално подготвена презентация запозна учениците с концепцията на общината, ОбС, дирекциите и отделите на общинската администрация. Учениците проявиха най-силен интерес към възможностите да се включат в работата на общината и инициативине, в които могат да участват.
"За нас е много важно, вие, младите хора на Благоевград, активно да участвате в дейността и живота в общината. Ще се радваме да работим в бъдеще заедно", каза Христина Шопова и допълни, че вратите на нейния кабинет и общината като цяло винаги са отворени. По думите й, през последните 2 г. общината е подела кампания за ускорено развитие, дала е живот на нови инициативи, фестивали и културни мероприятия, с които да обхване всички слоеве и възрасти на населението. Тя допълни, че с участието на младежите в тях, общината ще продължи и укрепи тенденцията за задържане на младите хора в града и превръщането му в културен и образователен център.

"Надявам се повече млади благоевграадчани да се включат в организирането и реализацията на бъдещите прояви, да проследят целия процес на работа, защото това ще им помогне после да се реализират в сферата, към която са се насочили", каза още Христина Шопова.

Костадин Георгиев допълни, че най-важно е младите да учат, да се развиват, да се образоват и в същото време да не спират да спортуват, за да развиват качества на спортен дух, здраво тяло и упоритост.

Младите хора проявиха интерес към въпросите, свързани с образованието и начина на преподаване, а общинските ръководители обещаха да насочат въпросите им към правилните институции.

Общинският детски съвет е учреден от 21 ученици от 6 до 11 клас. Тяхното обучение се организира с партньорството на община Благоевград и фондация "Партньори-България". Този вид обучения имат за цел да насърчат участието на децата в дейността на властта чрез засилване на ролята на ученическите съвети на училищно, общинско, областно и национално равнище.

В края на обучението ще бъде изготвен примерен план за бъдещи дейности на Общинския детски съвет. Учениците ще присъстват на редовни и извънредни сесии на ОбС- Благоевград, като ще могат да отправят предложения и да взимат мнение по точки от дневния ред.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: