Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Офшорка иззе имотите на милионер, свали го от "Ферари" и го качи на колело
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:20 / 17.08.2010Коментари (0)463
Фирма "Би Ем Лизинг", регистрирана на британските Вирджински острови, иззе срещу дългове имотите на фамилията на популярния благоевградски бизнесмен, един от първите автотърговци и официален представител на БМВ за Югозападна България - Емил Давидков. "Би Ем Лизинг" със седалище в София вече е собственик и на ресторант "Ларж" и два магазина под него, част от популярния комплекс "Космос" в центъра на града. Фирмата, с изпълнителен директор Румен Николов, стана собственик и на помещението, в което се намира "Плейбой клуб", отново в комплекс "Космос". "Би Ем Лизинг" е собственик и на шоурума и сградите, където бе представителството на БМВ, което фамилия Давидкови дълго време управляваше. В момента шоурумът на БМВ е превърнат в модерно кафене.

Всички имоти в комплекс "Космос" бяха купени от разстреляния пред вилата си в село Селище собственик на "Космос" Ангел Христов. През декември миналата година синът на Емил Давидков - Ивайло, продаде на софиянеца Георги Стамболов фирмата си "Ем Универсал", вероятно отново срещу сериозни задължения.

В същото време частен съдия-изпълнител от София наложи запор на дружествените дялове на фирмата на Емил Давидков "Елит Строй" ЕООД по искане на кредитора "НЛБ Лизинг" - София. Запорът е заради дълг от 55 000 евро и 14 038 лева лихва. С това се ограничават до минимум възможностите на Давидков да продаде "Елит Строй" и да вземе свежи пари.

Фалитът на Емил Давидков започна преди около две години, когато, след като мина през всички видове частен бизнес - от продажба на автомобили до продажба на хляб и стигна до строителство, той започна изграждането на хотел в Банско, който според информацията не е успял да довърши и е минал в ръцете на офшорната столична фирма. Има данни, че е подписал договор и за изграждането на хотел на Българското черноморие, но и там се провалил.

Преди няколко месеца Давидкови - баща и син, които са собственици на фирмите на фамилията, загубиха и бензиностанцията "Лукойл" на Е-79 край Благоевград заради ненавременно изплащане на доставките към компанията.

В момента не е ясно развихрилият се преди години бизнесмен с какво се занимава. Факт е обаче, че в съда продължават да постъпват искания от кредиторите му за обезпечаване на вземанията си. Той дължи пари на доставчици, снабдявали строителния му бизнес с материали, и кредитори - банки и частни лица.

През последните дни Давидков-старши, който се славеше като собственик на "Ферари" и караше последните модели на БМВ, които сменяше като носни кърпи, може да бъде забелязан на колело в неугледен вид да се придвижва по улиците на Благоевград

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: