Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
От Благоевград стартира Европейската седмица на спорта! Спортният министър Георги Глушков и куп изявени спортисти уважиха празника
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Община Благоевград Методи Байкушев дадоха официален старт на Европейската седмица на спорта, като подчертаха значението на физическите активности за здравословния начин на живот, предаде репортер на Blagtovgrad24.bg.

Официалното откриване се състоя на площад "Македония“ в присъствието на изявени спортисти, прославили България и посланици на инициативата под надслов "Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“ – златната медалистка по карате от Летните олимпийски игри в Токио 2020 Ивет Горанова, световната шампионка и бронзова медалистка по художествена гимнастика от олимпийските игри в Рио де Жанейро Ренета Камберова, състезателката по борба, завоювала бронзов медал на олимпийските игри в Токио Евелина Николова, световната и европейска шампионка по бокс и таекуондистка Станимира Петрова и футболиста Благой Георгиев.

Всички те бяха удостоени с плакети за принос в спорта от кмета Методи Байкушев.

"Много се радвам, че нашият град е толкова жив и изпълнен с хора. Ние продължаваме дългогодишна традиция, при която управниците на нашия град десетилетия наред са имали мъдростта да инвестират в масовия спорт в Благоевград. Тайните на успехите в спорта са и тайни за успехите в живота, защото феърплеят е в основата. Не всички стават олимпийски шампиони, но могат да станат шампиони в живота, като се изправят срещу несправедливостите, спазват правилата и са добър пример за останалите“, каза кметът на Благоевград Методи Байкушев в свое слово пред присъстващите. Той беше удостоен с плакет от министъра на младежта и спорта.

От своя страна министър Георги Глушков заяви, че за него е изключително удоволствие днес да бъде в Благоевград за откриването на Европейската седмица на спорта.

"Идеята на проекта е да привлечем колкото се може повече млади хора и деца да спортуват и да бъдат активни. Това е една от целите на екипа на Министерството на младежта и спорта. Днес обстановката е празнична заради спорта“, допълни той. Министър Глушков изказа специални благодарности към всички, които са допринесли за това откриването на Европейската седмица на спорта да бъде в такъв изключително хубав и приятен град.

"Надявам се, че заедно с г-н Байкушев и със съдействието на Община Благоевград, ще направим така, че да има повече активни хора, добри спортисти и медалисти“, коментира още спортният министър.

Златната медалистка по карате от Летните олимпийски игри в Токио 2020 Ивет Горанова пък отбеляза, че е много щастлива да види толкова много деца на едно място, които спортуват.

"Виждам доста спечелени купи и медали и се радвам. Спортът в града е жив. С такива събития се надявам да мотивираме хората да тренират още повече. Спортът ще ги направи по-добри, ще ни направи личности и ще живеят здравословно“, допълни златното ни момиче.

Стотици благоевградчани имаха възможността лично да поздравят за постигнатите успехи в сферата на спорта своите фаворити и да се снимат с тях.

Празникът продължи със спортна панорама, представяща дейността на спортните клубове на територията на Благоевград и техните победи, както и демонстрации на различни видове спорт. По време на събитието всички желаещи имаха възможност да се включат в множество игри, като тенис на маса, канадска борба, баскетбол и минифутбол.

В инициативата участие взе и благотворителна фондация "Скапто“, която подкрепя децата на Благоевград чрез осъществяването на различни обществено значими каузи. Александър Манушев от "Първите 3 минути“ направи демонстрация, като показа как работят автоматичните дефибрилатори в борбата срещу случаите на сърдечен арест.

Програмата продължава тази вечер с огнено шоу, зумба маратон, спортни танци и музикална програма с участието на Диа.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност в цяла Европа и се провежда всяка година от 23 до 30 септември.

Организатори на инициативата са Община Благоевград и Министерството на младежта и спорта.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: