Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
От Благоевград стартира кампания за представянето на важна процедура в подкрепа на семейните предприятия
Автор: Ливия Кукова 14:55 / 25.06.2024Коментари (0)815
©
Благоевград беше домакин на първата от поредица информационни срещи за представяне на процедура "Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите", финансирана по Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията“. Информационната кампания се организира от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа. Участие в срещата взеха експертите на ОИЦ – Благоевград и ОИЦ- Кюстендил, представители на различни сектори на икономиката, браншови организации, общински администрации и граждани.

Основната цел на процедура "Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите" е да насърчи инвестициите за подобряване на производствения капацитет и оптимизиране на бизнес процесите в семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите и по този начин да допринесе за повишаване на тяхната конкурентоспособност и засилване на пазарното им присъствие. Процедурата е насочена към микро и малки предприятия, като те могат да кандидатстват за придобиване на нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, както и специализиран софтуер, осигуряващи подобряване на производствения им капацитет. Предвидена е и възможност за насърчаване на пазарното представяне чрез създаването на онлайн магазин за продуктите или услугите, предлагани от предприятията, както и софтуер за подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси в предприятието.

Общият бюджет на процедурата е 117,5 млн. лв. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по индивидуалните проекти е 15 000 лв., а максималният – до 150 000 лв. Максималният интензитет (процент) на съфинансирането, което ще се предоставя по линия на ПКИП е до 75 % за семейните предприятия и предприятията от творческите индустрии, и до 85 % - за предприятията от сектора на занаятите.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 16:30 часа на 16 септември 2024 г., а всички присъстващи на събитието имаха възможността да задават въпроси по Условията и начина на кандидатстване. Всички заинтересовани страни могат да получат допълнителна информация и разяснения по процедурата и изискванията към кандидатите и от експертите на Областен информационен център – Благоевград – на място в офиса, по електронна поща или телефон.

Информационната кампания на ГД ЕФК продължава до средата на месец юли в още пет града на страната.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: