Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
От родното място на 3D анимацията пристига новият заместник-ректор на Американския университет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:30 / 17.08.2010Коментари (0)140
©
Богат международен опит и развитие на технологиите в учебния процес ще донесе новият заместник-ректор на Американския университет в България д-р Сайръс Рийд, съобщават за Blagoevgrad24.bg. Той пристига днес в Благоевград, за да поеме поста от 18 август 2010г. Д-р Рийд има богат опит, както като ръководител в академичните среди, така и като преподавател във водещи институции. Той заема мястото на д-р Ан Ферън, която през март 2010г. обяви плановете си да се оттегли от поста. Ръководството на АУБ прие молбата на д-р Ферън с признателност за приноса й към развитието на университета. Под ръководството на д-р Ферън, АУБ блестящо премина две акредитации - от българска страна АУБ получи най-добрата оценка - 5, а от американския акредитационен орган университетът също беше акредитиран за възможно най-дългият период от 10 години.

Изборът на нов заместник-ректор премина през няколко етапа, които включваха формирането на Комисия за избор на нов заместник-ректор и обявяването на позицията във водещи издания в САЩ и България, както и консултация и срещи с преподаватели, администрация и студенти. Президентът на АУБ Дейвид Хюуайлър каза: "Д-р Рийд има дългогодишна академична кариера на ръководни позиции и смятам, че богатият му международен опит ще му е от голяма полза при работата му в АУБ. Ние гледаме напред, за да продължим развитието, което постигнахме през последните години като една от водещите образователни институции не само в България, но и в Югоизточна Европа. Убеден съм, че успехът на нашите академични програми ще продължи под ръководството на Сайръс Рийд".

"Аз съм силно обвързан с философията на образованието в американски стил liberal arts", каза д-р Рийд. "Умения като да задаваш правилните въпроси, да анализираш информация, да откриваш връзките между отделни детайли, и да извличаш правилните заключения, са важни не само при вземането на житейски решения, но са и съществени елементи за изграждането на успешна кариера". Стремежът на АУБ към високи академични стандарти, развитието на студентите и забележителният успех на възпитаниците му, са само част от причините, повлияли върху решението на д-р Рийд да поеме поста в АУБ. "Местенето от Ню Йорк в Благоевград беше лесно", отбеляза д-р Рийд. "И в двата града мога да ходя на работа пеша и на всеки ъгъл има магазин. Голямата разлика е, че в Благоевград има толкова много кафенета и ресторанти, колкото никъде другаде. Това е един удивителен университетски град".

Д-р Сайръс Рийд има дългогодишна академична кариера в сферата на висшето образование в САЩ и по света. Преди да бъде одобрен за поста в АУБ, д-р Сайръс Рийд е бил вицепрезидент на международните академични програми в New York Institute of Technology, където е ръководел пет международни кампуса - в Абу Даби, Бахрейн, Аман, Ванкувър и Нанджин. New York Institute of Technology  е известен като родното място на триизмерната компютърна анимация. От 2002 до 2006г. е заемал поста втори заместник-ректор на международните програми в Ball State University, а от 2006 до 2007г. е заемал подобна длъжност в Американския университет в Кайро, където преди това е преподавал 8 години. Д-р Рийд има докторска степен от департамента по политически науки на Indiana University, САЩ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: