Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Отцепиха Съдебната палата и наредиха отрупани маси за кефа на магистрати
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:59 / 03.03.2011Коментари (0)381
©
Със засилени мерки за сигурност и "работен" обяд в храма на Темида премина вчера годишният отчетен доклад на Окръжен съд - Благоевград. По нареждане на магистрат -1 на Пиринско Катя Бельова още в 9.30 сутринта вторият етаж на Съдебната палата бе отцепен. Трима охранители следяха да не се нарушават разпорежданията на К. Бельова, която с помощта на сватбена агенция "Диаманти" спретна за колегите си и за официалните гости шикозен обяд.

Още рано сутринта няколко роми опразниха съдебна зала -2 и на мястото на дървените пейки бяха доставени високи кръгли коктейлни маси, украсени с бели покривки, гарнирани с розови панделки и луксозни кутии с шоколадови бонбони. Непосредствено под герба на Република България, където "в името на народа" магистратите постановяват своите присъди, бе подредена шведска маса, на която не липсваше нищо. За изтънчения вкус на магистратите на дългата над 4 метра маса бяха наредени вкусотиите - като се започне с различните видове хапки, салати и чешки рулца, до изтънчените вина, които се връзваха с поръчаните грозде, ананас и други свежи плодове.

До пристигането на гостите двама сервитьори от агенция "Диаманти" се суетяха около подготовката, а минути след като спецгостите влязоха вътре, вратите бяха затворени, за да не бъдат обезпокоявани при пийването и хапването.

Заради закъснението на председателя на Върховен касационен съд Лазар Груев, който бе сред официалните гости, отчетното събрание на окръжните магистрати стартира с 40-минутно закъснение. С мотив, че не желае да помрачава настроението на колегите си, Л. Груев отказа да отговори на въпросите на журналисти и не даде оценка за работата им. Единственото, което председателят на ВКС промълви за секунди, бе, че първото заседание по образуваното дисциплинарно производство срещу благоевградския младши съдия Деница Урумова, която стана известна заради имотите си на първа линия в Приморско, е минало и се очаква колегите му да насрочат ново, което да определи каква ще бъда съдбата на дъщерята на съдията във ВАС Н. Урумов. Самата Деница Урумова не бе на събранието-купон.

След като се разбра, че Окръжен съд - Благоевград е на пето място по натовареност в страната и бяха цитирани няколко статистически данни, съдебните охранители бяха уведомени по радиостанциите, че магистратите слизат, за да преминат към веселата част. За да не бъдат фотографирани, съдия К. Бельова, Л. Груев и шефът на Инспектората към ВСС Анна Караиванова избраха обходен път до залата с кетъринга.

На състоялото се вчера служебно-светско събитие голяма част от дамите съдийки бяха положили специални грижи за външния си вид. Заради служебни ангажименти минути след първата наздравица залата напусна зам. директорът на ОД на МВР Бойко Дункин.

Въпреки че преди дни членът на ВСС Мая Кипринска призова колегите си за икономии в съдебната система, Окръжен съд - Благоевград вчера извади от джоба на данъкоплатеца близо 5000 лева въпреки тежката икономическа криза в страната.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: