Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Отчетното събрание на Инициативния комитет "100 г. свобода" събра над 100 души в зала "22 септември"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:49 / 03.03.2013Коментари (0)207
Над 100 души се събраха на тържественото отчетно събрание на Инициативния комитет за отбелязване на 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. Събитието бе открито с националния химн. На събранието присъстваха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на Общински съвет-Благоевград Даниела Савеклиева, президентът на радио мрежа "Фокус" Красимир Узунов, финансистът Кирил Пeндев, областният управител Костадин Хаджигаев, зам.-областните управители Георги Баханов и Бисер Михайлов, председателят на Държавна агенция за закрила на детето Калин Каменов, режисьорът Владимир Каперски, финансистът Захари Хаджийски, председателят на Български червен кръст Христо Григоров, журналистите Андрей Петров и Румен Жерев, както и много други политици, общественици, историци, синдикалисти, ученици и потомци на стари горноджумайски родове.

В словото си към гостите и членовете на комитета, д-р Камбитов изрази благодарността си за активната работа и себеотдаване при организацията и провеждането на тържествената, събрали хиляди хора, на събитията посветени на годишнината. Обединението на всички около идеята да се чества всяка година 5 октомври, той сравни с единството на българите преди сто години, жертвали животите си за свободата и независимостта. Кметът изтъкна, че свободата ни е завещана и сме длъжни да я съхраним и предадем на идните поколения. "Участието на много млади хора в дейностите около 100-годишнината са гаранция за приемственост и родолюбие при подрастващите", каза още той. Д-р Камбитов зададе и посоката на развитие на Инициативния комитет, като сподели, че предстои реализацията на още много патриотични и родолюбиви проекти.

Председателят на ОбС Даниела Савеклиева благодари на кмета и членовете на комитета за активния принос и действия, резултат от които са били редицата събития, ознаменували значимия юбилей по подобаващ начин. Тя изрази готовност за съдействие и подкрепа в бъдещите инициативи на организаторите.

В рамките на събранието кметът връчи благодарствени грамоти за засвидетелстван патриотизъм и родолюбие на всички ученици, преподаватели и участници в процеса на подготовка на тържествата. Грамоти бяха връчени и на членовете на комитета, като на всеки един д-р Камбитов лично благодари за стойностните идеи и усилния труд.

Ученици от Национална хуманитарна гимназия изпълниха тематични фолклорни песни, носещи духа на борбите за освобождение на Пиринския край.

На събранието бе представен и филмът "100 години свобода", посветен на Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от турско владичество.


Още по темата: общо новини по темата: 4
03.03.2013 »
03.03.2013 »
01.03.2013 »
28.02.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: