Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Отказват преглед на прокурорски племенник в Спешното, докторът си глада телевизия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:45 / 21.10.2010Коментари (0)225
© Blagoevgrad24.bg
Племенникът на прокурора в Софийска градска прокуратура Александър Кръстев - Радослав Гладников, пусна жалба в Министерството на здравеопазването срещу благоевградския лекар от Спешно приемно отделение д-р Борислав Андонов, че миналия петък, вместо да го прегледа по време на нощното си дежурство, предпочел да гледа телевизия.

24-годишният младеж, който е от дупнишкото с. Ресилово, използва контактите на прокурор Кръстев, за да придвижи още в понеделник жалбата си в министерството за назначаване на проверка в Спешното приемно отделение на благоевградската болница. От там му съобщили, че проверката ще започне до края на седмицата. Освен по неговата жалба, ще се разпитват замесени лекари и сестри в още 14 сигнала за нехуманно отношение, постъпили в министерството само за последните 2 седмици.

За инцидента с Гладников-младши разказа пред "Струма" братовчед му от Благоевград Радослав Кръстев, който бил през цялото време с пострадалия.

"Радослав е на 24 г., работи в супермаркет СВА и на 15 октомври ми бе на гости вкъщи, да се почерпим за татко, който същия ден започна работа в Софийска градска прокуратура. Както си седяхме на масата, около 22,30 часа изведнъж от носа му рукна кръв. В началото не се притеснихме, но след като близо един час не успяхме да я спрем, а братовчедът започна и да храчи кръв, го закарах с моята кола в Бърза помощ. Вътре видяхме две сестри. Едната четеше вестник, другата плетеше. Обяснихме защо сме дошли. Сестрата с вестника премери кръвното налягане на Радо, което се оказа нормално, и ни накара да седнем в коридора да чакаме лекаря. На пейката останахме близо половин час, без да дойде никой. Отидох пак при същата сестра, а тя ме увери, че ей сега ще отиде "да нарита" лекаря, но пак се върна без него. Кръвта не спираше да тече от носа на Радослав и нервите ми вече започнаха да не издържат. Попитах още колко трябва да чакаме, а сестрата, която се учеше да плете, разясни, че лекарят преглеждал пациент. Това не бе истина, защото в стаята, до която ходи колежката й да го вика, беше тъмно и личеше, че работи телевизор. Предположих, че ако не гледа филм, лекарят просто спи. Когато повиших тон, едната от сестрите ми се дръпна, че Спешно приемно отделение било за катастрофи, а не за кръвотечение от носа.

Ние, останалите, дето не сме катастрофирали, да умираме ли, поинтересувах се аз. После ги заплаших, че ще се оплача на шефа на Здравната каса д-р Каркелев. Едната се обърна и ехидно ме уведоми, че Каркелев вече не бил шеф на касата, поради което нямало на кого да се оплача.

Не ми остана нищо друго, освен да натоваря братовчед си на колата и да го откарам в спешното отделение в Дупница. Там го приеха две сестри и не го пуснаха, докато не му спряха кръвта, после му дадоха съвети какво да прави на следващия ден. Не ми се прави изобщо паралел между поведението на плетачките от Благоевград и медиците в Дупница.

Любопитното е, че лекарят, който в петък е бил на нощно дежурство в Спешно приемно отделение, е съпруг на благоевградската районна прокурорка Орхидея Андонова

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: