Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Откриха XV национален ученически празник “За хляба наш..." в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:10 / 25.04.2013Коментари (0)220
Зам.-кметът по хуманитарни дейности в община Благоевград Валери Смиленов откри XV национален ученически празник "За хляба наш..." в Благоевград. Празникът се провежда по патронажа на кмета на областния център на Пиринско д-р Атанас Камбитов.

15 поредни години националния ученически празник "За хляба наш..." е част от календара на Министерството за извънучилищните дейности и е включен в програмата на Министерството за закрила на деца с изявени дарби, а от 2 години и в инициативата "Участвам и променям".
Над 15 хиляди деца от цяла България се включват в провеждането на инициативата. Със своето творчество те пресъздават през годините историята на хляба.

Вчера, в Драматичен театър "Никола Вапцаров", зам.-кметът Смиленов поздрави всички участници в празника и техните ръководители. "15 години не са много, но не са и малко. Това е един извървян път от малкото зрънце до големия клас. В Обединен детски комплекс наистина се извършва една качествена работа и това личи в произведения, които видях тук- рисунки, композиции", каза Смиленов. Той бе категоричен, че общината ще продължи да работи и подкрепя комплекса, тъй като образованието не е само учене, но и прилагане на наученото.

Благоевградският театър се превърна в изложбена зала, в която бяха събрани рисунки, приложно изкуство, празнични и обредни хлябове, макети и старинни уреди и пособия за приготвяне на хляб.

След официалното откриване бяха връчени и наградите на участниците в конкурсите за рисунка и композиция. На мероприятието присъстваха Геновева Черкезова- главен експерт от Министерството на Младежта, образованието и науката, началник отдел "Образование" в общината Любомир Станишев, Петър Иванов - председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в Благоевград, ръководители на институции, ученици и гости.

Празникът "За хляба наш..." ще продължи днес, от 09:00 часа с научна конференция "Да пребъде хляба" в зала Зала № 5 на община Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: