Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Пираня-гигант в канал до рибарник улови работник!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:48 / 09.07.2010Коментари (0)256
©
Пираня гигант с тегло около 500 грама и дължина 30 сантиметра улови в канал до частния рибарник на Никола Николов в благоевградския квартал "Струмско" работникът Кирил Светецов. Хищника с огромни размери за вида си Кирил уловил с ръце по време на почистване на канала вчера сутринта. С размерите си и вида си рибата изуми всички работещи в рибарниците, които твърдят, че подобно нещо не са виждали и пираня за първи път се появява във водите край Благоевград.

Каналът е с вода от река Бистрица, каза вчера собственикът на рибарника Никола Николов. Той заяви още: Пиранята е изключително опасна риба, предполагам, че някой я е пуснал в канала, тъй като има хора, които отглеждат такива риби, макар и по-малки. Ако тя бе попаднала в реката, щеше да е опасна за хората и останалите риби. Например, ако някой въдичар има драскотина или кръв по себе си, рибата може да го нападне, а те не пускат, погледнете зъбите - те са като на акула, за първи път виждам такова нещо. Николов показал на репоротера на "Струма" аквариум с уникални риби, уловени в местните води. Рибките са много красиви и нямам обяснение как са се появили в района, но все пак такива като тях може и да има, но пиранята направо ме изуми, каза Николов.

До него стоеше Кирил, който заяви: Не се уплаших, защото не знаех каква е тази риба. Но сега, като й гледам зъбите, е страшно. Той показа точното място, откъдето е извадил хищника.

За щастие нямал драскотини по ръцете и затова не е пострадал, намесва се Николов и повтаря: Има ли кръв, става страшно. Странно е как пираня с такива размери е оцеляла в канала. Хищната риба вирее във водите на Южна Америка, но не течащи, явно е пусната от човешка ръка Някои хора не си дават сметка как могат да напакостят, обясни Николов.

Съдейки по размерите на рибата, тя е женска и вероятно е трябвало да хвърли хайвер. Малките се излюпват за два-три дни и растат бързо. Пираните са особено опасни, когато са на групи, коментираха рибарите от кв. "Струмско" вчера.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: