Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Пиян с 200 километра в час се опита да убие семейство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:04 / 29.03.2010Коментари (0)704
©
На свръхскорост край Благоевград 25-годишният председател на борда на директорите на "Екоресурс" навлиза в насрещното движение, водачът на джип "Шевролет Каптива" И. Кръстев успява да завие рязко и да спаси себе си и жена си, тъщата и леля му ранени от последвалия удар, преди да премине президентският кортеж на път за Петрич.

25-годишният Димитър Зайков, председател на борда на директорите на столичната компания за рециклиране на отпадъци "Екоресурс България", която поема генералното спонсортво на ФК ЦСКА, предизвика вчера тежка катастрофа след употреба на алкохол в района на Рибарниците край Благоевград. Дрегерът отчел 1,67 промила алкохол, но след инцидента Зайков отказал да даде кръвна проба. Сблъсъкът стана около 9.00 часа сутринта, малко преди кортежът на президента да премине на път за празника Цветница. Зайков, чието име нашумя около преговорите за генералното спонсорство на ЦСКА, се движел с около 200 километра в час.

Срещу него пътувал джип "Шавролет Каптива", управляван от столичния бизнесмен Иво Кръстев, който отивал в Сандански на гости заедно със съпругата си Мария, нейната майка и леля. Семейството било поканено да празнува Цветница в курортния град. Минути преди сблъсъка между двата автомобила Кръстев забелязал идващия срещу него "Фолксваген Пасат" и с бърз рефлекс се отклонил наляво, за да избегне челния удар, а Зайков рязко се забил в крайпътната мантинела. Поради високата скорост, с която се движел, не могъл да овладее колата си и ударил отдясно шевролета.

Ето какво разказа Иво Кръстев часове след инцидента: Ужасен съм от катастрофата. Майката на съпругата ми е с две счупени ребра в болница, обездвижена е и леля й. Шофьорът на фолксвагена се движеше като обезумял в насрещното платно, идваше директнно срещу нас, ако не бях свил рязко вляво, щеше да последва челен удар и заедно със съпругата ми щяхме да загинем, а и останалите хора в двете коли. Господ ни спаси. Веднага след удара младежът слезе от колата си. Направи ми впечатление, че е с разкопчан дюкян, лъхаше на алкохол. Пред мен го тестваха и дрегерът отчете 1,67 промила. Минути след произшествието при Зайков дойде млад мъж, който се представи като Николай Колев, носеше екип на ЦСКА, спря колата си "БМВ 6" точно преди пасата. Чест прави на полицая, че учтиво го помоли да напусне мястото на произшествието, тъй като се очаква да мине и кортежът на президента. Поисках да разкажа за случилото се пред читателите на в. "Струма", като се опасявам, че поради поста и популярността на Зайков произшествието може да се укрие или изопачат фактите, каза бизнесменът Иво Кръстев вчера.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: