Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Подземен бос от Пиринско ще лежи две години в колумбийски затвор
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:38 / 15.03.2011Коментари (0)357
© Blagoevgrad24.bg
Полицията в Колумбия арестува един от босовете на подземния свят в Пиринско - Радослав Атанасов-Радето от Благоевград. В момента Радето вече излежава 2-годишна присъда в затвор в страната на дрогата. Радето, който от години живее в разкошно имение в Амстердам, се сочи в Топ 10 на най-богатите мафиотски босове в България. Той е бил наблюдаван от холандската полиция заради съмнения, че се занимава с трафик на наркотици. Причината за ареста му обаче не е дрогата, а нередовни документи, с които Радето пребивавал в Колумбия, като присъдата за подобно престъпление там е до 2 години.

Радослав Атанасов напусна Благоевград и замина за Испания, след като бизнесът с внос на крадени суперлуксозни автомобили затихна. Години наред той бе на върха на пирамидата на автоджамбазите и контролираше канала Испания-България. Преди време благоевградската полиция обяви официално, че първият, който внесъл два суперлуксозни мерцедеса по този канал, е именно Радослав Атанасов-Радето. По канала е влязло и суперлуксозно "Ауди" на разстреляния преди години бос на СИК Бай Миле и невиждан в България "Мерцедес", изработен по поръчка на известен в Мадрид богаташ. Преди да израсне в йерархията Радето гравитираше около застреляния пред хотел "Ален мак" преди 6 години лихвар Васил Горчев-Кьоравия. Приживе двамата бяха партньори в бизнеса.

Хора, който гравитираха около Горчев, твърдят, че веднага след разстрела му Радето се установил в Холандия, където основал канал за трафик на кокаин, според информация на РЗБОП - Благоевград. Според ченгетата Радето е от основните източноевропейски играчи на наркопазара, който с годините достигнал високи нива в "бизнеса". В Благоевград в момента хора на Радето няма, тъй като тук се играе на дребно, казаха от благоевградската полиция. Радето има ценен имот - бизнес център в Благоевград, но го контролират роднините му. През 2010 година, както уточниха от полицията, се забелязва спад на потреблението на кокаин и хероин на територията на областния център, след като драстично намаля и техният внос. Ченгета смятат, че на пазара на дрога е "свършил" хероинът и в момента е заместен с амфетамини. Причината е кризата, която влияе и върху възможността дилърите на дрога да плащат на доставчика.

От високо ниво се контролират каналите и дрогата не се преразпределя на място, както бе преди години. Тогава Благоевград беше голямо депо, организирано и контролирано от местния ъндърграунд. В подземния свят арестът на Радето е коментарната тема на деня. Прокрадват се две версии - едната не отхвърля вероятността документите да са нередовни, според друга колумбийците са скрили за известно време Радето, с когото "работят" добре.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: