Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Посланикът на Италия награди магистрати и полицаи за борбата им срещу наркотиците
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:22 / 12.07.2010Коментари (0)193
©
Днес, в зала № 5 на община Благоевград бяха наградени номинираните полицаи и магистрати в конкурса на името на италианския магистрат Джовани Фалконе. Церемонията откри зам. кметът на община Благоевград арх. Г. Скрижовски, съобщават от пресцентъра на общината. На събитието присъстваха още председателят на КУИПД - професор Стоян Кушлев, зам. главният прокурор на Р. България - г-н Камен Ситнилски, зам. главният секретар на МВР и директор на ГДБОП - г-н Станимир Флоров, президентът на Американският университет в България - г-н Дейвид Хюайлър, зам. ректорите на ЮЗУ "Неофит Рилски - доц. Рая Мадгерова и доц. Траян Попкочев, директорът на Националния център по наркомании - д-р Цвета Райчева, председателят на ОбС - Благоевград - Костадин Хаджигаев и др.

Наградите връчи Посланикът на Република Италия - Негово Превъзходителство Стефано Бенацо, който изрази своята признателност за учредяването на награда на името на големия италиански магистрат Джовани Фалконе и пожелаха на всички номинирани да продължават още по - усилено да водят битката срещу организираната престъпност в България.
Наградени с плакети бяха:
- Съдия Евгения Симеонова - Окръжен съд Враца - за знаковите дела срещу Йордан Танов от гр.Враца, известен в престъпните среди като Данчо Пръча. Номинацията се базира на оценката за съдия Симеонова като личност, съблюдаваща високи стандарти на лично и професионално поведение и олицетворяваща справедливостта и безпристрасността на съдебната институция.
- Христо Данов - полицай в отдел "Наркотици" в ГДБОП на МВР; номиниран за залавяния на извършители на престъпления, свързани с трафик, отглеждане, производство и пласиране на наркотици.
- Роберто Ди Легами - полицай, заемащ отговорен пост в полицията в град Палермо, Италия, работил в екипа на магистрат Джовани Фалконе.
Всички номинирани получиха грамоти.

Конкурсът се провежда за втора поредна година. Той бе учреден през 2009 г. от община Благоевград, със съдействието на Посолството на Република Италия. Наградите се присъждат на магистрати и полицаи, които прилагат с необходимия професионализъм и строгост законите, свързани с употребата и разпространението на наркотици. Тази година за тях се бориха 17 магистрати и полицаи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: