Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Прокуратурата иззе писмените работи на кандидат-шефовете за РЗОК
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:12 / 15.04.2010Коментари (0)576
©
Слуховете в областния център на Пиринско рисуват много по-различна картина за колосалния гаф: хора на ГЕРБ хванати с еднакви разработки, "продадени" им по 1500 лв. от д-р Петър Календерски, стоматологът развеселено коментира: Що за простотия, нямам нищо общо.

Прокурори от Софийска градска прокуратура иззеха писмените работи на кандидатите за директори на Регионалната здравноосигурителна каса в Благоевград д-р Ангел Каркелев и д-р Ивайло Димитров и провалиха конкурса, който беше планиран за вчера сутринта. Прибрани са и разработките и на останалите 56 кандидат-директори, борещи се за шефските столове в касите на останалите 27 области.

Според официалното съобщение на Националната здравноосигурителна каса, качено вчера по обяд на сайта й, 58-те работи на тема "Текущо състояние, проектопрограма за развитие на РЗОК и начини за постигане на функциите и правомощията на РЗОК, определени в действащото законодателство, в Правилника за устройството и дейността на НЗОК, решенията на Надзорния съвет и в актовете на директора на НЗОК" били прибрани от държавното обвинение във връзка с досъдебното производство, започнало миналата година. То бе по сигнали за източване на огромни суми чрез обществени поръчки за лекарства и помощни средства за инвалиди. Писмените работи на мераклиите за директори трябвало да бъдат върнати от прокуратурата в НЗОК до вечерта и вчера допуснатите до конкурса да минат на устно препитване върху тях, твърдят от националната каса. Държавното обвинение обаче не ги донесло и вчера 58-те напразно биха път до София и си загубиха цял ден.

Разработките ни не са използвани от прокуратурата за сведения, на нас ни казаха, че обвинителите ги иззели погрешно от деловодството на НЗОК заедно с другата документация, която им трябвала, обясни за "Струма" д-р Ангел Каркелев, който е начело на благоевградската каса от 2003 г. Дори и да ги бяха върнали във вторник, не виждам как всеки от членовете на комисията щеше да ги прочете за една нощ и да ги оцени, като се има предвид, че обемът на всяка от тях е около 40 страници, допълни той. Не насрочиха нова дата, указанието бе "до второ нареждане", явно ще ни уведомят допълнително кога ще се проведе конкурсът, коментира Каркелев.

От НЗОК ги уведомили със сигурност, че няма да се насрочва нова процедура, а провеждането на препитването се отлага за неопределено време.

Малко преди обяд новината за колосалния гаф, сътворен от прокуратурата и НЗОК, обиколи бялата гилдия в Благоевград и роди серия от слухове, сред които и този, че не за всичките 28 директорски кресла е имало кандидати от ГЕРБ, което наложило провалянето на конкурса. Най-екзотичният слух беше, че управляващата политическа партия наела доктор, който да направи писмените работи на нейните хора, в резултат на което всички кандидати от ГЕРБ се явили с една и съща разработка, в която само цифрите били сменени. Изпитващата комисия засякла това в последния момент и за да покрие конфуза, измислила историята с прокуратурата.

В Благоевград се тиражира и мълвата, че всяко копие е струвало на автора по 1500 лв., не е ясно обаче дали парите са платени персонално от кандидатите за директори, или от партия ГЕРБ. Мълвата сочи за автор на разработката бившия директор на Здравноосигурителната каса в Благоевград д-р Петър Календерски, който отдавна изнесе бизнеса си в София и се връща в родния град само когато има пациенти в частната си стоматологична клиника "Рубидент".

Що за простотия, нямам нищо общо с това, развеселено изслуша обвиненията към себе си стоматологът д-р Календерски, когото вчера открихме по телефона.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: