Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Прокурор №1 в Пиринско уволни деловодителка за обиди срещу магистрат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:20 / 21.10.2011Коментари (0)388
Деловодителката в Окръжна прокуратура - Благоевград Теодора Карабельова е уволнена със заповед на държавен обвинител №1 в Пиринско Елка Атанасова заради отправени обиди към прокурор Георги Мадолев.

Интригата лъсна завчера в кулоарите на Районния съд, където уволнената деловодителка съди Окръжна прокуратура - Благоевград, представлявана от председателя Елка Атанасова. Скандалът се разразил, след като в отсъствие на прокурор Мадолев деловодителката Карабельова си позволила да го оскърбява с обидни думи и да принизява работата му с реплики от сорта: "За какъв се мисли този"! Тъпанар, аз ще му казвам на него какво да прави!".

Благодарение на недоброжелателни колежки изказванията на Карабельова стигнали до ушите на прокурор Мадолев и на Елка Атанасова, която веднага изискала докладни и писмени обяснения по случая от подчинената си. Няколко дни след това прокурор №1 разписала заповедта за уволнение на деловодителката. Любопитното е, че в писмените си обяснения прокурор Мадолев твърди, че не се е засегнал от обидите и не им обръща внимание. В прокурорската гилдия обаче коментират, че деловодителката плюела по повечето държавни обвинители и се отнасяла зле с тях.

Прокурор Мадолев не бил първата й и единствена жертва, а тя от доста време си позволява подобни волности и едва ли не се държала като шеф на прокурорите, а не като подчинена деловодителка, което говори, че по всяка вероятност Атанасова й е вдигнала мерника отдавна, само изчаквала поредния гаф. Арогантното и грубо държание на Карабельова се потвърждава и от обясненията на бившите й колеги.

Гражданското дело, заведено от ексчиновничката, се разглежда от районния съдия Владимир Ковачев, а правата й в съда отстоява адвокат Валери Камбуров. Карабельова моли съда да признае заповедта за уволнение на окръжен прокурор Елка Атанасова за незаконна, да я възстанови на работа като деловодител, от касата на държавното обвинение в Пиринско да й бъде изплатено обезщетение в размер на 6 брутни заплати, което е около 4000 лв., и да бъдат поети съдебните й разноски.

Прокуратурата и адвокат Камбуров отказаха всякакъв коментар по случая. Предстои едномесечен срок съдия Владимир Ковачев да произнесе решението си.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: