Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Първият охранителен бос в Пиринско остана без дом
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 11.02.2010Коментари (0)344
Един от първите босове на борческа бригада и собственик на охранителна фирма "Сарацин" в Благоевград Красимир Варджиев фалира и остави непогасени задължения към "УниКредит Булбанк". Поради невъзможността да плаща вноските по ипотеката на двуетажната си къща срещу заведението "Зеления камък" на ул. "Васил Левски" в областния център популярната банка му взе имота.

След многократни молби на семейство Варджиеви собственикът на фирмата за строителни материали "Байрак" в Благоевград и цеха "Рила С.Н.М." в град Рила Валери Байрактарски покрил кредита, като броил 85 000 евро на банката за имота им. Така бизнесменът стана собственик на къщата до блок "Парангалица", на мястото на която ще строи кооперация.

Семейство Варджиеви вече се преместиха в село край Разлог, където обслужват заведение. Тъй като нямат покрив над главата, живеят в него, за да не са на улицата. Кр. Варджиев плащал до известно време вноските си по кредита, но спрял и тези пари са загубени. Къщата на сем. Варджиеви е масивна, двуетажна, с около 300 кв.м застроена площ. В. Байрактарски е направил изгодна сделка, като е купил квадратния метър под 300 евро. Не е изключено да е дал на Кр. Варджиев някое и друго евро за компенсация.

Името на Красимир Варджиев нашумя скандално в периода 1994-1996 година, когато стана шеф на една от първите охранителни фирми на територията на Благоевград "Сарацин" и президент на фирма "Маори", която се занимаваше с търговия с алкохол. Фирма "Сарацин" стана известна с участието в нея на уволнените от системата на МВР полицаи Росен Динев, Виктор Гроздански и Светослав Донев. След почти година работа и няколко скандални случая, в които "Сарацин" се замеси, част от гардовете й се отделиха и регистрираха нова охранителна фирма "Фист".

Тя бе оглавена от бившия полицай Иван Китанов. В това време шефът на служба "Полиция" в РДВР - Благоевград Димитър Балев отне лиценза на фирма "Сарацин" заради саморазправа и отвличане на циганки, които били уличени в кражба на пари от офис на приближени до фирмата лица. Срещу гардове на "Сарацин" имаше обвинения и в рекет.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: