Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Първо заседание на Звеното за мониторинг на Областната стратегия за регионално развитие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:09 / 05.02.2015Коментари (0)265
©
Първо заседание на Звеното за мониторинг на Областната стратегия за регионално развитие 2014 - 2020 година се проведе днес в заседателната зала на Областна администрация Благоевград. То беше открито от главния секретар на областта Диана Атанасова.

Звеното беше създадено в края на 2014 г. с решение на Областен съвет за развитие с цел подобряване на координацията и работата при прилагане и провеждане на политики за местно и регионално развитие в област Благоевград.Звеното е консултативен орган към Областния управител. В него участват представители на 14-те общини от областта, неправителствени организации, представители на двата университета - ЮЗУ и АУБ, социално-икономически партньори. Негов председател е заместник-областният управител Асим Адемов.

Процесът на мониторинг при изпълнението на политики осигурява базисна среда за работа, оценява текущото изпълнение и крайни резултати, в т.ч. постигане на цели при реализирането на политики, програми, проекти. Реализирането на публичните политики от страна на държавата намират своето място в основните стратегически и планови документи, на регионално и на местно ниво. На регионално ниво бяха разработени и приети Областната стратегия за развитие 2014 - 2020, общинските планове за развитие за същия период.

През 2014год. бе направена последваща оценка на Областната стратегия за развитие 2007-2013., препоръките от която се отчитат при подготовка на актуализация на действащите планове и стратегия. В звеното, Областна администрация Благоевград, изпълнява определени контролни функции при реализирането на тези политики на регионално ниво.

По време на заседанието беше приет правилника за организация и дейността на Звеното за мониторинг, присъстващите бяха запознати и с резултатите от последваща оценка на Областната стратегия на област Благоевград 2007-2013год.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
ЕВРО 2024
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: