Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Пуснаха под гаранция дупничанката, заплашвала бившия си
© Фокус
Архив
Окръжен съд – Кюстендил отмени определение на Районен съд – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“, по отношение на обвиняема за закана против личността на бившия й съпруг и за незаконно държане на оръжие - пистолет, и определи мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 5 000 лева, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Представителят на Окръжна прокуратура пледира за мярка за неотклонение "Домашен арест“, а защитата за "Подписка“ или "Парична гаранция“.

Окръжен съд – Кюстендил споделя извода на РС – Дупница, че от данните по делото не може да се направи обосновано предположение за извършване на престъпление по чл. 144, ал.3, т.3 / закана против личността на бившия й съпруг /. Същевременно данните по делото сочат на извод за вероятна съпричастност  на обвиняемата Д . Н. към престъплението по чл. 339, ал.1 / държане на оръжие без надлежно разрешително /. Отсъства реална опасност обвиняемата да се укрие, предвид трудовата й и семейна ангажираност, и реална адресна регистрация.

Съдът като прецени събраните доказателства, имащи отношение относно преценката за реална опасност от извършване на престъпление, намира, че взетата по отношение на обвиняемата Д. Н. мярка за неотклонение се явява прекомерно тежка. Д. Н. не е осъждана, на нея е възложено упражняването на родителските права по отношение на двете й малолетни деца, учи във висше учебно заведение, има добри характеристични данни. При това положение, мярката за неотклонение "Задържане под стража“ би могла да се окачестви като неоправдана репресия, се посочва в мотивите на въззивният съдебен състав.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Д. Н. е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция“ е окончателно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
България и Войната в Украйна
Пребиха жестоко легенда на популярен български клуб
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: