Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Роми обсадиха благоевградската болница, полицейски шеф ги успокоява
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:38 / 03.08.2010Коментари (0)156
© Blagoevgrad24.bg
Над 50 роми от Петрич и Благоевград се изсипаха пред болницата в Благоевград, искайки сметка от лекарите за смъртта на Недялка Тодорова, съобщи БГНЕС. 30-годишната жена от Петрич почина днес по време на операция в АГ-отделението на болницата.

Недялка Тодорова е постъпила в 9 ч. без болки за отстраняване на извънматочна бременност. В 13.15 ч. е започната операция на жената, като опериращият екип е начело със завеждащия отделението д-р Огнян Митев, д-р Ивет Благоева и анестезиолог д-р Караджов. По време на операцията обаче сърцето на жената спряло и след половин час сърдечен масаж, извършен лично от д-р Митев, пациентката починала. Екип от София проверява случая, като е назначена аутопсия. Жената е от ромски произход, има три деца и 6 аборта.

"Да дойдат и ни обяснят какво са направили със съпругата и сестра ми", ридаеха братът и съпругът на починалата. "В момента обещават да ни дадат някакви заключения, ние си искаме Недялка", крещяха ромите. Три патрулки охраняват събралите се роми, както и входа на моргата, тъй като близките искат да си вземат тялото на починалата жена, което не е възможно заради назначената аутопсия. "Какво правят лекарите в тази болница", попита дядото на починалото на 24 май в детско отделение 4-месечно момченце Боби Димитров.

Лично началникът на Първо РПУ-Благоевград Христо Величков успокои близките на починалата от Петрич, която е родена в Благоевград. Величков обеща на ромите, че няма се скрие нищо от близките и обществеността.

Илия, съпругът на Недялка, и брат й Александър поискаха затвор за д-р Митев, шеф на отделението и на злополучният екип, оперирал 28-годишната ромка. Протестиращите срещу втората смърт в отделението само за два месеца се заканиха утре сутринта да дойдат пак пред АГО, за да видят какво ще им каже д-р Огнян Митев. Към 19.30 часа ромите се разотидоха, само патрулките пред моргата и отделението останаха на пост.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: