Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Росен Плевнелиев в Благоевград: През 2020 г. ще сме водещи в ЕС
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:20 / 16.10.2011Коментари (0)159
©
България трябва да заложи на свързаност както със съседните държави, така и с останалия свят, а инфраструктурата е тази, която подпомага регионите да вървят към своето развитие, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ за Blagoevgrad24.bg. Това каза кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев, който изнесе лекция пред студенти, млади хора и граждани на Благоевград.  Там беше и кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова. Страната ни вече е дала положителни сигнали, че следва приоритетите си, заяви Росен Плевнелиев и посочи, че сега управляващите трябва да мислят какво наследство оставят на бъдещото поколение, така че да не го заробят с непосилни дългове. 

По думите на кандидат президента в кризата оцеляват най-добрите, а в момента България стои стабилно в ЕС. Според него ако страната ни продължи да следва набелязаните сега приоритети, през 2020 година ще бъде една от водещите държави в Европа, а в няколко сектора ще бъде най-добрата. България може да възстанови своите позиции и в други области, като информатика, химия, фармация. 2,2 млн. българи обаче са заети в индустрията с ниско заплащане, следователно страната ни трябва да се ориентира към иновации, за да се създаде индустрия с качествени работни места. Плевнелиев посочи, че врати на България са широко отворени за българите в чужбина.

Акцент в лекцията си той постави върху образованието, което според него трябва да бъде обвързано с реалната икономика. В момента от българските университети излизат три типа студенти. Първият  са тези, които след завършването си заминават веднага в чужбина, вторият -остават тук и търсят работа, а третият тип са предприемчиви и опитват с бързи темпове да намерят своя път. Според Росен Плевнелиев българската образователна система трябва да заложи на последните две групи и да произвежда кадрите, необходими за нуждите на бизнеса. 

Утвърждаването на правова държава и равенство на гражданите пред закона ще бъде кауза в работата на кандидат-президентската двойка, заяви Маргарита Попова пред препълнената зала в Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: