Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Росен Желязков, ГЕРБ: Влизаме в тази кампания, с ясното разбиране, че трябва да говорим за съзидание, а не за отрицание
© Фокус
Има вероятност, ако не се прояви по-висок политически разум от обичайния, през пролетта на следващата година отново ще отидем на избори. Това каза пред журналисти Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ в Благоевградска област, предаде репортер на "Фокус“.

"Влизаме в тази кампания с една обновена, но и традиционна партийна листа за областта. Влизаме в тази кампания с ясното разбиране, че трябва да говорим за съзидание, а не за отрицание на политическите ни опоненти. Трябва да влезем с много висока доза на прагматизъм, защото икономическата рецесия, която вероятно се задава, в България ще бъде последица и от политиката рецесия. Инерцията, която имахме от ускореното икономическо развитие до 2021 година рано или късно ще се затлачи и ще се затлачи по съвсем ясни политически съображения затова, че не може да се формира мнозинство“, каза още той.

Според Росен Желязков, утопичните представи за правенето на политика, за спасители, за експерти, за никому неизвестни вариации, звучат романтично, но трябва да сме повече прагматици.

"Трябва да кажем с кого ще правим мнозинство, а не с кого няма. Вече шест избора обясняваме на избирателите с кого не можем, с кого не трябва, с кого никога и се намират причини, които звучат като условия, а в политиката поставянето на условия се нарича политически ултиматум. Ние, политически ултиматуми няма да поставяме. Ние ще се базираме на принципи, на това, което може да обедини политическите сили, дори за един по-кратък хоризонт. Не принципи на отрицанието, а на положителни тенденции. Лидерството е изключително важно, защото лидерството е онова, което може да поеме отговорност и да формира мнозинство. За нас е необходимо в следващото Народно събрание да има мнозинство, което да подкрепи редовен кабинет с ясна програма. Може да е времева или базирана на конкретни задачи, политики, които трябва да бъдат изпълнени, но не може да си позволим икономиката догодина да тръгне назад, защото това ще се отрази на всички региони, не само на Благоевград. Няма да повтаряме какво е необходимо за областта. Важно е всички местни органи да продължат да функционират нормално, в това число и с финансирането, което е поето като ангажимент от страна на държавата. Голямата задача на централната изпълнителна власт е да осигури финансовия ресурс за програмите и проектите на общините, така, както е поет. Тогава местната общност сама ще се справи с предизвикателствата“, добави той.

Желязков заяви, че на тези избори е много важно ГЕРБ да получи ясна подкрепа, както от хората, които имат колебания кого да подкрепят, така и от привържениците на партията. От думите му стана ясно, че само така, със силната си политическа гравитация, ще могат да привлекат поддръжници за мнозинство в следващия парламент.

"Това раздробяване на политическия живот не вещае добро бъдеще, защото комбинирането на различни тенденции и авторитети, особено в тази усложнена политическа ситуация с раздробяването на традиционни политически партии, не вещае възможността за ясно, принципно мнозинство, затова настояваме тези, които се колебаят - да подкрепят ГЕРБ. Разчитаме много и на доверието на традиционните ни избиратели. Това число - 80 мандата не се базира на проста аритметика за увеличаване на броя на депутатите от ГЕРБ, а има ясна политическа гравитация върху това да се сформира мнозинство. Винаги сме оптимисти, но винаги оставаме с 4 мандата в Благоевград, въпреки че има потенциала за 5. Ние сме прагматици. Борим се за над 4 мандата“, обясни Росен Желязков.

Водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област посочи, че е особено важно, в този период, в който геополитическата Европа страда, заради намаляващата конкурентоспособност, заради проблемите, които има с цените на горивата, с цените на природния газ, изобщо със снабдяването, за разходите за отбрана, които ще се увеличат, България да съумее да се впише правилно и да не изпусне възможности, които по-съвместната криза дава.

"Ние трябва да се грижим за икономиката, трябва да се грижим за спирането на тези тенденции с това, че голяма част от технологичните гиганти излизат от Европа, от това, че от България allsource компаниите започват да напускат. Тези тенденции трябва да спрат с необходимите икономически стимули. Икономическите стимули са, както пряка интервенция на държавата, така и подходяща социална и технологична инфраструктура. Това, което ще направим утре, ще даде отражение за следващите дни. Това, което не сме направили до днес, вече се отразява“, обясни той.

Росен Желязков коментира и отношенията на България с Република Северна Македония, като заяви, че към момента те са изключително напрегнати.

"Това се дължи на повсеместните и непрекъснати провокации от страна на новата изпълнителна власт в нашата съседка. Ние трябва да проявим максимален разум и мъдрост. Бъдещето на РСМ и страните от западните Балкани е в Европейския съюз. Ние трябва да убедим нашите западни партньори за това, че спазването на споразумението е европейския модел. Трябва да бъдем по-трудно провокаруеми и много проактивни на европейски терен“, отбеляза той.

Още по темата: общо новини по темата: 421
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
предишна страница [ 1/71 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: