Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ръководство и съветниците от ПП ГЕРБ в Сандански се обявиха срещу плануваната от кмета Андон Тотев приватизация на поликлиниката
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:53 / 28.11.2012Коментари (0)147
Общинското ръководство и общинските съветници от ПП ГЕРБ в Сандански излязоха с декларация срещу плануваната от кмета Андон Тотев приватизация на поликлиниката в курортния град. Повод за протеста е предложението на кмета Тотев за продажба на поликлиниката, което трябва да се разгледа на предстоящата на 29 ноември сесия на Общинския съвет. 

"Категорично възразяваме срещу намерението на кмета А. Тотев и ръководството на община Сандански да продаде поликлиниката", се казва в декларацията.

Като мотивите ръководството и на общинските съветници от ПП ГЕРБ посочват, че тези действия на администрацията ще ликвидират създаваната повече от 10 години организация на доболничната помощ в Санданска община.

"С тази приватизация с един замах ще се заличат всички сега съществуващи регистрации на лекарски практики, договори и лечебни заведения, чието ново изграждане е дълъг и тежък процес, изискващ спиране на дейността, която в голямата си част няма да може да бъде възстановена. много лекари ще трябва да търсят помещения в различни квартали на града, които тепърва да се преустройват като лекарски кабинети, за което процедурите отнемат години. непредвидимите и тежки последици от това ще се стоварят върху гърба на най-болните, най-възрастните и най-бедните, които се нуждаят от оказване на доболнична помощ", се казва в декларацията. Вече около 20 семейни лекари се подготвят да напуснат сградата на поликлиниката в Сандански, несъгласни с водената от общината и кмета на града Андон Тотев политика за приватизация на единствената сграда с такова предназначение.

Срещу това намерението е имало многократните протести от лекарите и от населението на общината и района, тъй като поликлиниката обслужва и жителите на съседните общините Кресна и Струмяни.

"В желанието си да продадат веднага никой от отговорните фактори в общината и част от общинските съветници не се интересуват от последиците върху населението и самите лекари. Сградата на поликлиниката близо 60 години обслужва и отговаря на нуждите на гражданите от извънболнична помощ. Този вид концентрирана здравна услуга, включваща освен лекарските кабинети и функциониращите в сградата клинична и микробиологична лаборатории, рентген и физиотерапия осигурява за болния пациент достъпна, качествена и непрекъсната лекарска грижа в условията на сградата на поликлиниката", посочват като мотиви в документа местната организация на ПП ГЕРБ и общинските съветници от партията.
Те, както и жителите на общината и района са обезпокоени от факта, че приватизацията на поликлиниката е нецелесъобразен, нехуманен, правно и икономически неаргументиран акт, който ще доведе до прекъсване на медицински дейности, закриване на лекарски практики и комисии, което на практика ще доведе до непредвидими и непоправими последици и до цялостен срив в здравеопазването на хората от района.

"ПП ГЕРБ, както досега винаги, е била и ще продължава да бъде гарант за запазване правата и интересите на жителите на община Сандански", се казва още в декларацията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: