Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
С фалшив нотариален акт мъж се опита да построи 4-етажна кооперация
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:10 / 12.07.2011Коментари (0)261
Благоевградчанинът Митко Станински се опита да извърши имотна измама, като си извади нотариален акт по давност, че е единствен собственик на парцел в Благоевград и поиска да вдигне на него 4-етажна кооперация, като елиминира останалите собственици. Бдителен служител в Общинската администрация на кмета Костадин Паскалев обаче се усъмнил в истинноста на документа и блокира процедурата.

Комбината се разиграва преди дни, когато Станински представил в общината нотариален акт за собственост на терен зад Седмо СОУ с искане да му бъде разрешено да построи върху него 4-етажна кооперация с 1000 кв. метра разгъната площ.

Любопитното е, че нотариалният акт, според който Митко Станински притежава 100 процента от имота, е издаден преди 2 години "по давност" с подписите на двама свидетели и е заверен в кантората на нотариус Красимира Минкова.

След като видяла координатите на имота, за който преди 2 г. във в. "Струма" имаше няколко публикации, в който като собственик на имота бе посочен и друг благоевградчанин - Кирил Терзийски, шефката на отдел Стела Ерделска си спомнила, че парцелът има не един, а повече собственици и се опитала да издири Терзийски, за да провери дали случайно не се е отказал от имота си в полза на Станински.

Открила го в района на Кресненското дефиле, където К. Терзийски като отшелник живее от години без ток, вода и телефон. В началото той категорично отказал да повярва, че общински служител от Благоевград е тръгнал по чукарите да го търси и да го предупреждава, че е на път да стане жертва на комшийска измама.

След като видя скандалния нотариален акт обаче, Терзийски разказа, че освен те двамата, в парцела собственост имат и двете му сестри и дори и сестрата на Станински и заяви, че веднага ще ги заведе в община Благоевград, за да подадат жалби и да сезират прокуратурата за фалшивия нотариален акт.

От общината също ще пуснат жалба в Районна прокуратура - Благоевград срещу документа.

За 24 години работа в общината това ми е втори такъв случай и съм благодарна на в. "Струма", че миналата година, докато бутахме къщата зад Седмо СОУ, репортерите обстойно отразихте проблема, призна общинарката. Заради медийните публикации тя запомнила много добре координатите на парцела.

Сетих се, че тогава докато събаряхме къщата, която действително беше опасна и всеки момент можеше да се срути, имаше мъж, който много скачаше срещу нас и ни обвиняваше, че заради нас живее в гората без условия, но не се казваше Станински, разказа Ерделска. Тя веднага започнала да чете документите по преписката за бутнатата постройка и там открила името на Терзийски.

Преди да тръгне по чукарите в района на Кресненското дефиле да издирва, Ерделска отнесла преписката със заподозрения за фалшив нотариален акт в кабинета на кмета Костадин Паскалев и я заключили в касата, за да не стане изтичане на информация и да бъдат предотвратени всякакви опити документът да бъде подменен.

Самата история с къщата, която беше в центъра на Благоевград, е показателна за лекотата, с която в България се вадят всякакви документи и се издават разрешителни.

В старата постройка допреди 2 г. на I етаж живееше М. Станински, а мазето, II етаж и таванът са собственост на Терзийски и сестрите му. След голям дъжд къщата протече и по жалба на Станински общината премахна остъклената тераса на Терзийски, но при процедурата бе засегната и покривната конструкция. Терзийски успя да осъди общината в Административен съд и тя му плати 31 лв. обезщетение. През 2009 г. обаче постройката стана опасна за минаващите и играещите в задния двор на VII СОУ ученици и след като никой от собствениците й не изпълни предписанията на общината за укрепване, багери на "Биострой" я събориха.

Вчера К. Терзийски внесе нотариален акт в община Благоевград, с който доказва, че той и сестра му са съсобственици на имота до VII СОУ. Той започва и съдебна процедура да бъде обявен за фалшив изкараният от Станински документ. Община Благоевград пък блокира процедурата по издаването на разрешителни на Станински за строеж на кооперация.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: