Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Шефът на пощата бетонира поста си, прави 1500 лв. отстъпка от наема за офиса на ГЕРБ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:09 / 13.09.2010Коментари (0)179
© Blagoevgrad24.bg
Директорът на "Български пощи" в Благоевград Андон Симонски си е осигурил оставането в шефския стол срещу 1500 лв. годишно, които опрощава на партия ГЕРБ. Това става чрез офиса, който управляващата партия ползва в сградата на пощата от края на 2008 г.

Историята около даването под наем на помещението е доста любопитна. За него пощата обявява два пъти тръжни процедури. При първата интерес проявява само ГЕРБ и "случайно" се оказва единственият потенциален наемател, научил, че безценното помещение в идеален център на Благоевград, разполагащо с 2 изхода към площада, е свободно. При първоначално обявена цена от 480 лв. месечен наем, управляващата политическа партия се договаря с Андон Симонски за 360 лв. наем.

По същото време в града обаче се разчува, че пощата има свободен офис, и различни организации започват да звънят на А. Симонски с въпроси кое точно е помещението и каква е наемната му цена. Пощенският директор отговаря еднотипно - става въпрос за помещение, към което няма нормален достъп. Кандидатите се отказват. Един от тях е фенклубът на ФК "Пирин", който си търси помещение за офис.

Аз бях разбрал предварително за кое помещение става въпрос и се срещнах с г-н Симонски, разказа председателят на "Пирин SS" Константин Капчин. Отговорът му обаче беше категоричен - пощата няма намерение да дава помещението, защото й трябва, искала да го ползва за свои нужди. Не се изненадах особено, когато малко по-късно там се нанесе ГЕРБ.

Това не е единственият жест на Андон Симонски към управляващата партия, припомнят запознати. Директорът Симонски дава на ГЕРБ безвъзмездно и място за рекламна площ. Според договор, сключен на 1 октомври 2008 г. между Калин Каменов като представляващ партия ГЕРБ и А. Симонски, държавното дружество отстъпва на партийците 6 кв.м площ на фасадната стена на сградата за срок от 1 година. Цената е символична - по 12 лв. на квадратен метър, или общо 72 лв. месечно без ДДС. Според чл. 3.3 на договора в период на предизборни компании договореното възнаграждение се завишава с 50%. Преди парламентарните избори през 2009 г. герберите окачат на стената предизборния си транспарант. Той стои там повече от месец, но до момента в "Български пощи" ЕАД не е влязла 1 стотинка по този договор, въпреки че той изтече на 1 октомври 2009 г.

В договора няма клауза за неплащане, ако дадената под наем рекламна площ не се ползва, затова наемателят е задължен да си плати всичко до стотинка за времето на контракта, тълкуват юристи. Дори и без оскъпяването от 50% за предизборни материали, в сметката на "Български пощи" ЕАД трябва да има постъпление от 864 лв. без ДДС само по този договор за реклама. В нея обаче няма нищо.

Андон Симонски е от Петрич и бе назначен за директор на държавното предприятие през 1997 г. от квотата на СДС депутата Орфей Дуевски. През 2001 година самото СДС, което го качи на поста, се опита да го уволни заради многобройни сигнали срещу него за лошо справяне с работата и нестандартни методи на управление, включващи грозни обиди на подчинените му, които директорът наричаше "хлебарки" и "мърлячи". Симонски се спаси. През 2002 г. на власт дойде тройната коалиция и директорският пост в благоевградската поща бе първият, в който се прицели НДСВ. Този път жълтите успяха да уволнят Симонски, той обаче обжалва заповедта в съда и през ноември 2006 г. се върна обратно в кабинета си.

С жестовете си към ГЕРБ - Благоевград Андон Симонски, който е на 55 години, е на път да се пенсионира в директорския стол.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: