Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Син на шеф на ДАИ обучава шофьори, а бащата раздава книжки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:45 / 06.06.2010Коментари (0)1816
© Blagoevgrad24.bg
Синът на вр.и.д. шефа на Регионалната държавна автомобилна инспекция /РОДАИ/ в Благоевград Георги Календерски - Асен, регистрира в Изпълнителна агенция "Автомобилна инспекция" Учебен център за обучение на кандидати за шофьорски книжки.

Фирма "Гави 2009" ООД получи регистрация под -41 от 10.05.2010 г. в допълнителния списък на агенцията, който още не е качен в общия списък на фирмите, извършващи тази дейност на територията на страната. На пръв поглед нищо не свързва "Гави 2009" с Георги Календерски, негови колеги в инспекцията обаче веднага открили странното съвпадение, че "Гави 2009" е регистрирана на домашния адрес на шефа им - ул. "Майор Стефан Иванов" -20, ет. 1. След кратко проучване установили, че съвпадението не е случайно и че става въпрос за сина на Г. Календерски - Асен, който официално се води собственик на центъра, но де факто разчита работата да се върши от татко му.

Учебният център на Асен Календерски вече трета седмица има право да обучава кандидати за шофьори във всички категории. Бащата Георги Календерски пък раздава шофьорските книжки.

Според юристи това е фрапиращ пример за конфликт на интереси. Случаят е двойно по-скандален заради другото съвпадение - на същия домашен адрес, "Майор Стефан Иванов" 20, е регистрирана и друга от семейните фирми - ЕТ "Георги Календерски-Стефан Календерски", която предлага товарен автомобилен транспорт. Стефан е брат на ДАИ шефа.

Самият Г. Календерски е начело на РОДАИ - Благоевград от март 2010 и не се знае докога ще продължи временният му шефски статут. В началото на годината за мястото на пенсионирания бивш началник Иван Василев-Джери бе обявен конкурс, но комисията не успя да излъчи победител поради слабо представяне на кандидатите. Нов конкурс не е обявен, което означава, че Г. Календерски може да продължи престоя си в шефския кабинет неограничен брой месеци.

Самият той се слави в държавната инспекция като човек със солидни връзки. С това се обяснява и издигането му на поста, макар и временно, след като през март името му вече бе намесено в скандал с подкупи. Става въпрос за показния арест на гоцеделчевския инструктор Шезай Чобанов, заловен с белязани банкноти от столични антимафиоти. При разпита в досъдебното производство инструкторът посочи Георги Календерски като човека в ДАИ, на когото давал парите, за да могат курсистите му да си изкарат безпроблемно изпита.

Делото започна в Окръжен съд - Благоевград преди по-малко от две седмици. Подсъдим по него е Чобанов, а Календерски е главен свидетел.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: