Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Синът на зам.-ректорът на ЮЗУ взел 2500 лв. да прехвърли студент в друг факултет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:15 / 22.11.2010Коментари (0)452
© Blagoevgrad24.bg
Районна прокуратура - Благоевград разследва сина на заместник-ректора по научноизследователската дейност в Югозападния университет проф. Кирил Костов - Захари, обвинен от мен, че преди 4 години ми взе 2500 лв. да ме прехвърли с помощта на баща си в друга специалност, но до момента нито прехвърлянето е станало, нито парите са върнати, разкри пред в. "Струма" 23-годишният Иван Георгиев Миков от разложкото с. Горно Драглище. Той потърси помощта на "Струма", след като се върнал от 3-месечен престой в чужбина и установил, че Костов-младши е сменил телефоните си и вече не може да намери никаква връзка с него. Ето какво разказа младежът за срещата си със Захари Костов, който също като баща си е певец и навремето се изявяваше зад микрофона на бившия бар "Европа":

През 2005 г. завърших техникум и веднага бях приет в ЮЗУ "Н. Рилски" в специалност "Педагогика на обучението по математика и информатика" към Природо-математическия факултет. Изкарах една година, математиката обаче не се оказа от любимите ми предмети и започнах да разпитвам за прехвърляне в друга специалност. Разбрах, че има легален начин да запиша друго, но там трябва да се държат приравнителни изпити. Приятели ми казаха, че има и нелегален начин - чрез Захари Костов, който е син на работещия в ЮЗУ певец Кирил Костов. Намерих телефона на Захари и се срещнахме в Банско. Каза ми: "Даваш 2500 лв. да се разплатя по веригата и преместването ти е гарантирано, ще го уредя чрез баща ми, кажи само в каква специалност искаш да учиш". Отговорих: "Каквато и да е, стига да е без математика". Захари ми препоръча право, където ставало най-лесно. Докато му дам парите, се скъса да ми звъни по телефона, след което се срещнахме в Благоевград и му броих 2500 лв.

Мина време и аз започнах да звъня. Първо ми каза, че до 1 месец ще имам резултат, но за всеки случай да си платя семестриалната такса от 120 лв. за педагогиката. После почна да обяснява, че нещата много се размирисали, започнали доста да душат около него и прехвърлянето ще се отложи малко във времето. Няколко пъти се оправдава, че бил вкарал парите при верните хора, но ако много настоявам, ще ги изтегли обратно, трябвало обаче да почакам, защото и на други студенти имал да връща големи суми по същия повод.

Мой роднина се свърза на няколко пъти с баща му Кирил Костов, който също обещаваше да оправи нещата, но днес /б.р. вчера/ обяви изненадващо, че го рекетираме, че се бил отказал вече от сина си и нищо не можел да направи по въпроса.

За последно със Захари Костов се чухме през юни тази година, когато го заплаших с медийна разгласа. Явно се стресна, защото сам предложи да се видим в Благоевград. Пак обеща до една седмица да върне парите. И пак - нищо.

Депозирах жалбата си в прокуратурата на 5 юли 2010 г. До момента държавното обвинение не се е произнесло по основателността й, не го е търсило и за допълнителни обяснения.

Предвидливо записах някои от разговорите си с певеца Захари Костов и баща му проф. Кирил Костов. Пазя и многобройните есемеси, които си разменяхме с "уреждача". Междувременно продължавам да си плащам всичките семестриални такси за специалността "Педагогика", без да ходя на лекции и упражнения, а ЮЗУ стриктно ми плаща здравните осигуровки в НОИ.

Системата с незаконните плащания в ЮЗУ е доста усъвършенствана и вече никъде не се дават пари кеш. От свой приятел, изгорял с 1500 лв. за аналогично прехвърляне от Природо-математическия в друг факултет на вуза, висш университетски служител му казал, че трябва да отиде в определен магазин в центъра на Благоевград, там да плати сумата и да му занесе обратно касовия бон, заключи Ив. Миков.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: