Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Скандално! НСО-охраната на Първанов изблъска губернатора и председателя на общинския съвет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:47 / 20.03.2010Коментари (0)664
© Blagoevgrad24.bg
Над 150 близки и приятели на зам. ректора на ЮЗУ "Н. Рилски" проф. Кирил Костов се събраха миналата вечер в ресторант "Дриймс" на пищен коктейл по случай 60-ия му юбилей. Президентът Георги Първанов и съпругата му не останаха за партито, на което се събраха шефове на институции, преподаватели в ЮЗУ - колеги на рожденика, декани на факултети и почти всички популярни изпълнители от Благоевград с половинките си.

Изисканият коктейл бе веднага след впечатляващ концерт по повод годишнината на проф. Костов в претъпканата с хора зала "Яворов", заради който в Благоевград дойде и президентът Георги Първанов със съпругата си. Половин час преди началото на шоуто вратите на зала "Яворов" бяха затворени, защото вътре нямаше дори места за правостоящи зад последния ред, а отвън продължи да се трупа навалица, като не успяха да влязат дори хора с покани.

На трапезата се коментираше усилено юбилейният концерт на К. Костов, на който хора на президента допуснаха серия гафове и политическа пропаганда с лош вкус. В конфузна ситуация при влизането на президента в зала "Яворов" изпаднаха областният управител Валери Смиленов и ОбС председателят и лидер на ГЕРБ в Пиринско Костадин Хаджигаев. При опита им да седнат на седми ред, където бяха местата им като официални гости, охраната на президента ги помолила да се отдръпнат по стълбите надолу. Губернаторът се легитимирал, но в същия миг Първанов вече влизаше в салона и гардовете отново леко изтласкаха встрани всички, включително Хаджигаев и Смиленов.

"Не ни разрешават да седнем на местата си, изгониха ни", не скри обидата си Хаджигаев, а Смиленов се опита да го успокои, като напомни, че двамата са в залата заради юбиляря, а не заради президента. В крайна сметка президентските охранители поканиха губернатора да заеме мястото си, след като Първанов и съпругата му, придружени от кмета Паскалев и ректора на ЮЗУ проф. Мирчев, се настаниха на креслата в средата.

Сред публиката в салона бе и зам. главният прокурор на РБългария Камен Ситнилски.

Три костюма - бял, сив и черен, смени по време на концерта рожденикът. Преди финала президентът Първанов лично поздрави проф. Костов, като заяви:

Тук съм да Ви поздравя за Вашите постижения като творец, учен, автор и изпълнител. Помня добре преди няколко години с колеги президенти бяхме на среща в Охрид и спорихме много целия ден. Но вечерта седнахме на една маса, запяхме и нямаше някой, който да не знае текста на песните, защото те са общи и защото песента сближава хората. Бъдете жив и здрав, радвайте се на нашата обич още много години, каза президентът Първанов.

На финала лидерът на КНСБ за сектор "Висше образование и наука" Лили Вълчева, която лично излезе на сцената да поздрави проф. Костов, разгневи мнозина сред публиката, като обясни, че през деня имала много ангажименти, трябвало да решава финансови въпроси и не било сигурно идването й в Благоевград, защото: "Не е лесно човек да се бори с такъв финансист, като този на страната ни, но ще го превъзпитаме да мисли и за майките и пенсионерите. Господин президент, ние сме с Вас!", каза Л. Вълчева и дори рожденикът се сконфузи от неуместните й лозунги.

Гафът се замаза с финалната китка от най-популярните песни в изпълнение на проф. Костов, който покани на сцената публиката и специално любимата си секретарка в ЮЗУ Йорданка Шопова-Йори.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: