Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
"Спортни имоти" престъпно нехаят и съсипват стадиона на "орлетата"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:40 / 10.02.2011Коментари (0)180
© Blagoevgrad24.bg
Председателят на групата съветници от ГЕРБ в местния парламент и общински ръководител на партията Йордан Андонов сигнализира за нарушаване на договора за ползване на стадиона между Спортни имоти и ПФК Пирин, съобщават от партията за Blagoevgrad24.bg. Вчера се игра втори контролен мач на стадиона, а всъщност договора е САМО за официални футболни срещи на клуба!

"Още след първия контролен мач, изигран на стадион Христо Ботев, на заседание на Комисията за децата, младежта, спорта и туризма поставихме въпроса пред управителя на Спортни имоти Кирил Ваклинов, който обеща това да не се повтаря и се оправда, че не знаел какъв е точно сключения договор, което е много наивно обяснение. Наложи се ние да му обърнем внимание, че договорът е само за провеждане на футболни срещи, включени в Републиканския спортен календар."

По думите на Й.Андонов е недопустимо да бъде компрометирано тревното покритие, за което Общински съвет е осигурил стотици хиляди лв., за да си спести ПФК Пирин около 250 лв, колкото е наема на което и да е друго игрище в региона - така постъпват всички елитни отбори, които си пазят собствените терени. "В Общински съвет сме гласували с изключително мнозинство да се намали наема на клуба до 1000 лв., но и по времето на предишните притежатели на акции на ПФК Пирин никой не си е позволил да компрометира активите на общината, както се случва сега. Държа да уточня, че в момента растежа на тревата е минимален, а влажността изключително голяма и е много противопоказно да се ползва стадиона. Това влизане на терена е едно престъпление  срещу инвестицията, която ОбС е осигурил за това тревно съоръжение", обясни Андонов.

Според съветниците от ГЕРБ пряка вина за повторното нарушаване на договора има Спортни имоти с управител Кирил Ваклинов, защото "виновен е не този, който яде баницата, а този, който му я дава". "За първи път виждам такъв изключително порочен договор за ползване, не е регламентирано и кой поема разноските за вода, електроенергия и пр. ОбС имаше волята да намали до 1000 лв.наема за едно такова скъпо съоръжение, но никога не сме подозирали, че зад гърба ни е направен такъв несъстоятелен договор, който изцяло обслужва интересите на ПФК Пирин, при положение,  че в Общинска администрация има правен отдел, получаващ заплати, за да се грижи за общинските интереси. Имам чувството, че този договор е правен изцяло под диктовката на страната, ползваща терена. На всичко отгоре водата на административната сграда е спряна заради неплатени 11 000 лв. задължения към ВиК. Така че, това е още едно доказателство, че Спортни имоти в този си състав не може да изпълнява функциите си да защитава общинския интерес. Но явно с бездействието на общинска администрация сме на път след 2-3 месеца да нямаме футболен терен. А ние ще бъдем сочени като виновници за опропастената инвестиция, с която целия град е горд", изрази възмущението си общинският съветник от ГЕРБ, каквато е всъщност и позицията на болшинството членове на общинската спортна комисия по думите му.

Й.Андонов информира още, че на последното заседание на Комисията за младежта и спорта е бил поканен и главният акционер на Пирин Емил Наков, на когото е обърнато внимание за системното неспазване на договора, той е помолил за схема за погасяване на задълженията, която ще бъде изготвена в най-скоро време, но това не му дава право да се разпорежда като лош стопанин, което става със съдействието или по-скоро бездействието на кметската администрация. Й.Андонов припомни, че имаше дебати как да се осигури поддържането на терена на стадиона, през каква процедура да се мине, за да се избере най-достойната фирма с най-добрите гаранции. "В същото време под носа ни едно търговско дружество влиза и потъпква и договора, и тревното покритие на стадиона", коментира Андонов.

Елитни отбори, какъвто претендираме, че е и Пирин, си пазят тревните покрития на собствените терени и играят подготовка и контролни мачове в Марикостиново, Катунци, Вълково, Кресна, Бобошево, Кочериново и т.н., и никой няма претенции да ползва пълните удобства на един голям стадион, защото това е все пак подготвителен период и за тях е най-важно да си съхранят терените, които подлежат и на лицензионни изисквания. Така че залога е изключително голям. Областта ни гъмжи от отбори, които са тук на подготовка заради климатичните условия и никой не тормози представителните си стадиони. А Спортни имоти и общинска администрация са длъжни да се грижат за активите на общината, налагайки контрол върху сключения с ПФК Пирин договор за ползване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: