Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Срещу 15 000 лв. гаранция лихвар №1 в Югозапада В. Шалявски излиза на свобода
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:25 / 23.06.2011Коментари (0)286
©
Срещу 15 000 лв. парична гаранция известният благоевградски лихвар Венцислав Шалявски излиза на свобода, съобщава в. "Струма". Това стана с решение на Софийски апелатвен съд, с което се изменя мярката за неотклонение на Шалявски "домашен арест".

Размерът на паричната гаранция е съобразен с финансовото състояние на лихваря. Той изтърпяваше домашния арест в дома на адвокатката Силвия Коцева, с която живее на семейни начала.

Миналата седмица благоевградският окръжен съдия Петър Пандев не уважи искането на защитата за отмяна на домашния арест и го потвърди. Пред столичните магистрати защитата на Шалявски е посочила същия мотив, какъвто и на първа инстанция - рязко влошено здравословно състояние и дори риск за живота му. Правата на лихваря отстоява именитият столичен адвокат, доказал се като един от най-добрите в страната по отношение на наказателните дела, Любомир Новиков.

Както "Струма" писа, от експертни заключения на светила в родната медицина стана ясно, че Шалявски, който по рождение страда от мускулна атрофия и е неподвижен, напоследък има тежки урологични и сърдечносъдови проеблеми. Освен това изпаднал в дълбока депресия заради домашния арест, невъзможността да излиза и да му бъдат оказвани необходимите здравословни грижи.

Пред Окръжния съд, както и пред столичните съдии, беше представена комплексна съдебномедицинска експертиза с участието на психиатър, невролог и кардиолог. В една част от нея медиците казват, че Шалявски вдига кръвно от два месеца предвид депресивното си състояние. Любопитното е, че от скорошни разпити на свидетели пред съдия става ясно, че въпреки домашния арест той продължава да развива незаконната си лихварска дейност.

Най-известният лихвар в Пиринско, собственик на заложна къща "Енигма", беше арестуван на 7 март при акция на Криминална полиция към ОД на МВР - Благоевград. Няколко часа след ареста съдия Петър Пандев го остави под домашен арест, като тогава мярката беше потвърдена и от Софийски апелативен съд.

Източник: strumа.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: