Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Студенти от 37 държави празнуват в Американския университет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:24 / 15.03.2010Коментари (0)227
©
Международна седмица 15 - 20 март 2010г., Американски университет в България, Благоевград. Възможно ли е човек да срещне хора от 37 различни националности, но не във виртуалното пространство, а на живо? Дали един живот ще му стигне, за да обиколи света и да се запознае отблизо с техните култури, нрави и традиции. Вероятно не... Студентите от Американския университет в България не са изправени пред тази дилема - за тях светът е събран на едно място - университетския комплекс "Скаптопара" в Благоевград.

Американският университет в България е едно от малкото места в света, в което учат студенти от 37 страни. Те живеят и учат заедно, споделят грижите и мечтите си. Времето, прекарано заедно в студентските общежития, им дава възможност да се опознаят и да разберат, че младите хора по цял свят споделят едни и същи стремежи и желания. Според студентите на Американския университет в България, истината за добро разбирателство се гради върху "откриване на приликите и толерантност към различията".

Третокурсникът Раман Фаминов от Беларус казва, "Американският университет в България ми помогна да бъда по-открит и да възприемам различни гледни точки. Чувствам се като гражданин на света, напълно освободен от предубеждения, но освен това много важно за мен е, че се научих да ценя моите собствени различия. Чувствам се много горд със собствената си държава, култура и традиции. Благодарение на разнообразието в АУБ, аз разбрах колко е важно да се отделиш от останалите и да запазиш своята идентичност".

Международната седмица се провежда за десета поредна година в АУБ, по време на която, университетската общност ще има възможност да научи повече за културните
особености на страните, представени в университета. Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно
общество Фи Бета Делта към АУБ.

Програмата на Международната седмица в АУБ включва следните събития:
   - 15 март, 20.30ч., Скаптопара 1 - Традиционни игри и изкуство. По време на първото събитие студенти ще покажат различни забавни игри, традиционни за тяхната
държава. Освен това, ще бъдат показани снимки от различни държави, като студентите ще имат възможност да гласуват за най-добра фотография, представяща дадена държава.
    - 16 март, 20.00ч., Нова академична сграда, "Скаптопара", Аудитория  - Комично шоу. В него студентите с хумор ще представят стереотипи, типични за техните
държави.
   - 17 март, 22.00ч., Скаптопара 1 - Киновечер.
   - 18 март, 19.30ч., Скаптопара 1 - "Каква е моята държава". Презентации на особеностите на  различни държави.
   - 19 март, 19.30ч., Аудитория, главна сграда на АУБ - Вечер на талантите. По време на Вечерта студенти ще представят своите таланти - пеене, танцуване, акробатика, и др.
   - 20 март, 18.30ч., , главна сграда на АУБ - Международен кулинарен фестивал. Студенти ще представят традиционни гозби, приготвени от тях.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: