Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Студенти от Американския организират благотворителен коледен търг
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:25 / 17.12.2010Коментари (0)161
© Blagoevgrad24.bg
Студенти от Американския университет в България организират благотворителен коледен търг в помощ на хора в неравностойно положение от Благоевград, съобщават за Blagoevgrad24.bg. Инициативата е на два студентски клуба, Клуб за по-добро общество и клуб "Жените в бизнеса" към АУБ, и се осъществява с подкрепата на Община Благоевград. Набраните средства ще послужат за оборудването на дневен център за деца с увреждания ,,Зорница", дневен център за възрастни с увреждания ,,Зорница" и дневен център за възрастни с увреждания - психо-социални услуги. На търга ще бъдат предлагани картини, коледни картички и други коледни украси, изработени от хората в неравностойно положение от Благоевград.

Събитието ще се проведе днес от 20:00 в Prego bar & dinner (в непосредствена близост до общежитията на Американския университет в България). Четвъртокурсникът и президент на Клуба за по-добро общество към АУБ Явор Киряков апелира: "Каним всички с желание да помогнат и да подкрепят нашата благотворителна коледна кауза. Ще се радваме да се видим в петък!".

Ето какво още разказа Явор за идеята: "Силно вярваме, че с нашия студентски ентусиазъм ще вдъхновим благоевградската общественост да ни се довери и да присъства на това благотворително коледно събитие. Освен това смятаме, че предлагането на творби, изготвени лично от хората в неравностойно положение, ще повдигне тяхното самочувствие и ще ги кара да се чувстват пълноценни граждани. Именно това е начина те да се приобщят към обществото и да станат едни от нас - нека ги приемем!".

Студентите от Клуба за по-добро общество не за първи път организират инициативи в полза на обществото. Под тяхното ръководство от няколко години се осъществява образователен проект в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Св. Николай Мирликийски" в Благоевград. В този проект участват над 20 студента от университета, които посещават децата в Дома всяка седмица, за да ги учат на английски език и комуникационни умения. Сред една от най-нашумелите инициативи през годината беше благотворителната акция за набирана на средства за лечението на д-р Данко Ангелов и синът му.

Образованието в американски стил "liberal arts", което предлага АУБ, подготвя младите хора не само за успешна професионална реализация, но и ги възпитава да бъдат социално отговорни граждани. Университетът винаги е подкрепял и осъществявал инициативи в полза на обществото, както и се е стремял да развива силно чувство за гражданска отговорност у своите студенти. АУБ се гордее със своите активни и социално ангажирани студенти, които са част от една уникална общност, представяща 40 държави.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: