Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Танц на надеждата: Благоевград обединен в подкрепа на Наско
© Blagoevgrad24.bg
Стотици благоевградчани изпълниха площад "Македония" днес преди обед, за да се включат в благотворителното събитие "Ръка за ръка“ в подкрепа на Анастас Угринов. Това бе събитие с важна мисия – да се съберат средства за лечението на Наско, един човек с голямо сърце и воля за живот, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Хоротеката на открито, организирана от ФФ "Ритмика“ и приятели с подкрепата на Община Благоевград, обедини десетки фолклорни състави, танцьори и гости от цялата страна. Заедно те показаха, че с общи усилия могат да подкрепят една благородна кауза. В програмата участваха: Фолклорен танцов ансамбъл "Пиринче“, Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Пиринска китка“, танцов клуб "Българска усмивка“, фолклорен клуб "Настроение“, и още много други, които създадоха истински празник на традицията.

Самият Наско, който води неравна битка с рака на дебелото черво и метастази в черния дроб, също не устоя на ритъма на българските хора. Въпреки болестта, той се хвана на хорото, демонстрирайки силния си дух и невероятната си борбеност, която вдъхнови всички присъстващи.

"Здравейте, мили хора. Казвам се Атанас. Баща съм на две прекрасни деца и дядо на две мили внучета. До преди 7 месеца всичко вървеше прекрасно, но тогава ми откриха рак на дебелото черво с множество разсейки в черния дроб. След успешна операция започнах тежък курс на лечение, но сега се нуждая от Вашата помощ, за да завърша този последен етап,“ споделя Наско, отправяйки молба към хората за подкрепа.

Близо два часа участниците пяха, танцуваха и показаха как традициите могат да обединят хората в трудни моменти. Всяко участие в събитието беше не само за забавление, но и символ на подкрепа и надежда за Наско.

Сред специалните гости на събитието бяха фолклорните изпълнители Димана Боянова, Стойка Германова и Милена Пищолска, които със своите изпълнения придадоха още по-голяма емоционална стойност на деня.

Повече за събитието можете да видите във видеото към новината!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: