Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Тежък инцидент заради лоша работа на строителите от “Строймакс"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:20 / 17.09.2011Коментари (0)373
500 квадратни метра окачен таван в нова сграда на "Благоевград-БТ" се срути върху главите на 15 работници и по чудо не отне човешки живот, съобщиха вчера в редакцията на в. "Струма" потърпевши. Те разказаха:

Инцидентът стана тази сряда /б.а. 14 септември/ и старателно бе укрит заради фирмата, извършила монтажа на окачения таван - "Строймакс", която е фамилна собственост на областния координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев.

Сградата, в която стана инцидентът, е новият склад за филтри, построен в двора на предприятието тази пролет. За монтажа на окачения таван бе наета фирмата на Хаджигаев, която формално се управлява от съпругата му, на която той я прехвърли след като влезе в политиката и стана съветник и председател на Общинскя съвет в Благоевград. По документи "Строймакс" става победител в обществена поръчка, на която са поканени няколко фирми.

Най-вероятно "Строймакс" е спестила някой от скрепващите паната елементи, за да се стигне до инцидента, коментират специалисти. В момента, когато от тавана се откъртило първото пано, работници реагирали бързо и адекватно и залегнали около и под щендерите в склада, натоварени с технологично оборудване, което дружеството купило от Италия.

След първото пано на принципа на доминото един след друг започнали да се срутват и останалите модули на тавана, но работещите вече били под нивото на стелажите, които поели основната част от ударите. Според инженери конструкцията е била с тегло 40 кг/кв. м и действително по чудо се е разминало без жертви.

Веднага след инцидента на място пристигна К. Хаджигаев, разказаха още пострадалите, силно притеснени имената им да не излязат наяве заради неколкократното предупреждение от страна на преките им шефове да мълчат като риби за случилото се.

По наблюденията им областният координатор на ГЕРБ Хаджигаев бил бесен от случилото се, отричал вината да е негова и настоял ръководството на дружеството да му плати за втори монтаж на тавана, защото фирмата му не може да поеме разходи от още 50 лв. на кв. метър. До вчера не беше ясен изходът от преговорите между К. Хаджигаев и ръководството на "Благоевград-БТ".

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: