Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ученици се състезаваха по правопис на английски
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:10 / 03.04.2012Коментари (0)259
©
7 СОУ проведе първото по рода си състезание за град Благоевград, състезание по правопис на английски думи,известно в Америка като "Spelling bee". Участниците от 4, 5, 6 и 7 класове в СОУ " Кузман Шапкарев" се състезаваха помежду си в училищния първи кръг, под зорките погледи на техните учители, директори, съученици и родители. Събитието се организира за втора година на национално ниво, под егидата на Корпуса на мира,Центъра за приобщаващо образование, Фондация Америка за България.

За безпристрастната оценка на участниците допринесе поканеният от учителя-координатор за училището г-жа Елена Попниколова, американски преподавател по английски език към Езиковия Център на Американски университет г-н Дейвид Еймъри. Спазвайки стриктно правилата на състезанието,журито състоящо се от учителките по английски език г-жа Елена Трифонова, Елена Попниколова и г-н Дейвид Еймъри излъчи победителя от напрегнатата надпревара, а това бе Люпка Лазаровска от 7 клас.

На второ място от 26 участници е Евгени Гаврилов от 4-ти клас, който с уверени познания и концентрация успя да пребори по-големите си съученици. На финала всички участници получиха почетни сертификати за участие от директора на училището г-жа Лилия Стоянова и г-н Еймъри. Победителката, Люпка Лазаровска, ще премери сили с деца от областта в следващия втори кръг на регионално ниво между 23 и 29 април.

Щастливи и развълнувани от постигнатите резултати, учениците на 7 СОУ "Кузман Шапкарев" си дадоха обещание за още по-упорита работа в усвояване на английския език, за достойно представяне и през следващата учебна година.  Подкрепете с вашите публикации добрите практики! Това мотивира учениците, да продължават да участват в подобни образователни прояви. Изпращаме ви и снимки с моменти от състезанието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: