Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Учредиха сдружение на югозападните общини "Грижа за животните без дом"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:19 / 18.06.2013Коментари (0)373
©
Учредиха сдружение на югозападните общини "Грижа за животните без дом" в Благоевград днес. На общо събрание на част от югозападните общини бе решено сдружението с нестопанска цел да носи името "Грижа за животните без дом".

Учредителната среща бе открита от зам.- кметът по строителството и сигурността в община Благоевград инж. Стоян Благоев. В нея участие взеха представители на 4 общини- Струмяни, Симитли, Кресна и Кочериново.
На срещата бе приет устав на сдружението и бе учреден управителен съвет, който включва всички потвърдили участието си общини. За председател на сдружението бе избрана община Благоевград, която е и водеща в инициирането на действията за справянето с безстопанствените животни в региона. За секретар на сдружението бе избрана община Рила.

Сред основните приоритети на обединението ще бъде изграждането на приют за безстопанствени животни в землището на село Церово. По думите на зам.-кмета инж. Благоев, общината вече има издадено разрешение за строеж. Изграждането на приют, грижата и ветеринарните изисквания са съобразени със Закона за защита на животните и нормативните уредби на община Благоевград.

"Приютът за безстопанствени животни ще осигури подходящи грижи и условия за живот на животните, a сдружението ще търси подкрепа и от неправителствени организации, за да можем заедно да разрешим този сериозен проблем във всяка една община", каза още зам.-кметът Благоев. Той допълни, че регулярно ще се провеждат и инициативи с информационен и образователен характер сред населението по отношение на изготвянето и прилагането на образователни програми за защита на животните и за запознаване с отглеждането, развъждането, обучението и търгуването с животните. Инж. Благоев бе категоричен, че на първо място жителите на населените места трябва да станат по-отговорни към животните и тяхната популация.

Сдружението на югозападните общини "Грижа за животните без дом" ще инициира разработването на проекти за участие в програми с възможност за осигуряване на средства. То ще стимулира и диалога за постигане на съгласие в общността при идентифициране на местни нужди и проблеми, свързани с безстопанствените животни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: