Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
В Благоевград започна детски театрален фестивал "Талантино"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:01 / 02.07.2013Коментари (0)321
С празнично шествие и представяне на пиесата "Комедия от грешки" млади артисти поставиха началото на детски театрален фестивал "Талантино" в Благоевград.

Парадът на малките актьори започна от Младежки дом, премина през моста на влюбените, площад "Георги Измирлиев" и завърши отново пред сградата на Младежки дом. По време на тържествената обиколка, множество детски гласове приканваха жители и гости на областния център на Пиринско да станат част от дните на детското театрално творчество.

Зам.-кметът на община Благоевград Валери Смиленов откри официално събитието с обръщение към гостите, актьорите и организаторите. Той пожела на младите артисти много творчески успехи и винаги да получават най-важното, а именно любовта на публиката. Зам.-кметът допълни, че община Благоевград е една от най-богатите общини, защото има толкова много талантливи деца. Той изрази увереност, че фестивалът ще се превърне в традиционен за града и ще допринесе за кандидатурата на Благоевград за Европейска столица на културата.

На специална сцена, изградена на площадното пространство пред Регионален исторически музей, талантите от танцов клуб "Блясък" създадоха много приятни емоции и накараха присъстващите гости да танцуват заедно с тях.

Жури на фестивала са популярната българска актриса Деси Бакарджиева и режисьорът проф. Енчо Халачев. В състава на журито участва и началникът на отдел "Култура" в община Благоевград Елена Арнаудова. Тримата ще следят внимателно детските представления и ще поставят своите оценки. В края на фестивала, който ще продължи до 5 юли, ще бъде излъчен победител, който ще грабне голямата награда.

Първата театрална школа, която представи своето творчество бе на Обединен детски комплекс. Втората театрална вечер ще започне от 19:00 часа, в Младежки дом- Благоевград, с постановката "Играем Чехов". Тя бъде представена от актьори на Благоевградски младежки театър. От 21:00 часа, благоевградчани ще могат да видят драматизацията по текстове на Иван Вазов, Елин Пелин и Никола Вапцаров "Не се гаси, туй що не гасне".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: