Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ВМРО-Благоевград започва подписка против приемането на Турция в ЕС
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:16 / 18.04.2010Коментари (0)135
©
Подписката във връзка с ратифицирането на договора за приемане на Турция в Европейския съюз в Благоевград ще стартира на 19-и април, утре в 12 часа пред Главения универсален магазин в областния център. Това заяви председателят на ВМРО-Благоевград, Георги Васев. По думите му основните мотиви, които са причина за искане на тази подписка са няколко. Те са много важни, защото 97% от територията на Турция се намира в Азия и само 3 % в европейската част на света, заяви Васев и допълни, че Турция е страната с много сериозна армия като численост и боеспособност. По този начин за вбъдеще, когато паднат всички тези прегради, като страна-членка на Европейския съюз, ще се отрази според негативно, както на българския бизнес, така и на отбранителната мощ на България, обясни Васев.

По думите му единствено сега рамките на Европейския съюз спират Турция да направи едно сериозно нашествие на територията на Република България, въпреки че те реално завладяват България, купувайки земите например. „Другото, което е много важно - проводник на техните идеи е партия ДПС, което като страни членки на Европейския съюз нещата ще станат много сериозни за България, като по този начин се създава почва за връщане на ДПС в управлението на държавата. Смятаме, че този блясък, който се показва в турските сериали не е действителността на Турция, защото тя е ислямистка държава. Докато членовете на ЕС са християнски държави и реално този съюз се основава на християнските ценности." категоричен бе председателят. По думите на Георги Васев правата на хората в Турция не са свободни, редица журналисти и по-свободомислещи в момента се намират в затворите, както и един от техните лауреати за Нобелова награда. „Другото, което е много важно да се каже, че с приемането на Турция в ЕС България реално ще изгуби много като член на ЕС, чието земеделие се финансира и голяма част от финансите по оперативните програми ще заминават от Турция, вместо от това нещо да се възползва България" допълни още Васев.

Той обяви, че подписката стартира на 19-и април и ще завърши на 19-и юли. „Това са три месеца време, в което, надявам се, хората ще разберат и ние ще ги убедим, че техният подпис е много важен, защото, събирайки минимум 200 000 гласа, ние ще поставим един ребус пред Народното събрание и трябва да бъде поставено на гласуване дали да се проведе референдум, в който гражданите ясно и категорично да кажат своето „НЕ" на Турция в ЕС." каза Васев и заключи, че ако се съберат над 500 000 подписа, този референдум се свиква автоматично, защото такова е законовото условие.
„Ние не искаме да влагаме политика в това нещо, а напротив, да обясним на хората, че това е много важно в България и разширяването в посока Азия на ЕС не е най-доброто , което може да се случи на нас" допълни Георги Васев.

Източник: радио "Фокус"- Пирин






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: